Zara kupaći bez naramenica
Promo //

Zara

Sigurno ste se nekada zapitali koji model kupaćeg kostima najbolje odgovara obliku vašem tijela? I da, ovdje se ograđujemo od svih oblika modnih ograničenja jer uistinu mislimo kako svaka osoba može i treba nositi ono u čemu se odjeća najbolje. No, činjenica je da nam određena modna pravila mogu pomoći u odabiru onoga što nam najbolje pristaje, pa tako i u odabiru najboljeg kupaćeg kostima za ljeto. 

Upravo zato, u nastavku donosimo nekoliko prijedloga za odabir kupaćeg prema obliku tijela, kao i izbor onih najboljih iz aktualne ponude brendova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alex Rivière-Sieber (@ariviere)

Oblik pješčanog sata

Karakteristike: Ravnomjerno raspoređeni obujam grudi i bokova s uskim strukom

Savjeti za odabir: Ovom obliku tijela pristaje gotovo svaki model kupaćeg kostima, no najbolji izbor je jednodijelni kostimi s remenom ili bikini s niskim strukom, kako bi se stavio naglasak na isti. 

Oblik kruške

Karakteristike: Širi bokovi i bedra, uži gornji dio tijela

Savjeti za odabir: Kod ovog oblika je cilj skrenuti pažnju na gornji dio tijela. To lako možete postići odabirom kupaćeg kostima koji na sebi ima ukrase poput volana ili bikinijem s jednostavnim, tamnim donjim dijelom u kombinaciji s privlačnim gornjim dijelom.

Oblik dijamanta

Karakteristike: Širi struk, uži bokovi i grudi, istaknutiji središnji dio tijela

Savjeti za odabir: Ovom obliku tijela najbolje pristaje kupaći kostim koji pomaže definirati struk i pruža dodatnu podršku. Jednodijelni kostimi s naborima ili uzorcima koji stvaraju vizualnu iluziju užeg struka mogu biti dobar izbor kao i donji dijelovi s visokim strukom.

 

Oblik pravokutnika

Karakteristike: Ramena i bokovi su u istoj liniji s vrlo malo definicije u struku

Savjeti za odabir: Fokusirajte se na kostime koji pomažu stvoriti oblik. To možete postići s pomoću donjeg dijela s visokim strukom i V-izrezom te gornjeg dijela s push-up efektom. 

Oblik jabuke

Karakteristike: Širi struk i grudni koš, uži bokovi

Savjeti za odabir: Jednodijelni kostimi s naborima ili kupaći kostimi s V-izrezom koji vizualno izdužuju noge, najbolji su odabir za ovaj oblik tijela. 

Atletski oblik

Karakteristike: Ravna figura s malo definicije između struka, bokova i grudi

Savjeti za odabir: Tražite kupaće kostime koji stvaraju iluziju obline s pomoću jednodijelnih kostim s izrezima ili zanimljivim uzorcima koji mogu dodati definiciju vašoj figuri. Kupaći na jedno rame, bez naglašenog dekoltea također mogu biti odličan izbor. 

Oblik obrnutog trokuta

Karakteristike: Šira ramena i grudi, uži bokovi i noge

Savjeti za odabir: Skrenite pažnju prema donjem dijelu tijela kako biste stvorili ravnotežu s pomoću bikinija u svjetlijim bojama ili onih koji imaju zanimljive detalje npr. trakice ili mašnice sa strana. 

Moda