Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Profimedia //

Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen

Najstylish blizanke na svijetu i osnivačice jednog od najekskluzivnijih modnih brendova današnjice, The Row, danas slave 37. rođendan. Tim smo se povodom osvrnuti na neke od njihovih najboljih lookova kroz godine koji i dalje inspiriraju brojne djevojke i žene diljem svijeta.

Iako mnogi često tvrde da kada odrastu, blizanke postaju čista suprotnost jedna druge, Mary-Kate i Ashley Olsen su dokaz da to ipak nije slučaj. Ovo se posebno odnosi na stil jer se i jedna i druga uistinu mogu pohvaliti besprijekornom sposobnosti kombiniranja minimalističkih modnih komada u smislenu cjelinu. Iako su se proslavile kao dječje zvijezde u popularnim TV serijama i filmovima, njihove modne karijere nadmašile su glumačku slavu, čineći ih uglednim i cijenjenim figurama u konkurentnom modnom svijetu. 

Rani utjecaji i razvoj stila

Od malih nogu, Mary-Kate i Ashley bile su izložene brojnim trendovima, što im je omogućilo da rano razviju osjećaj za modu. Tijekom svojih tinejdžerskih godina, često su eksperimentirale s različitim stilovima, pa je upravo njihova hrabrost u modnim izborima, postala jedna od njihovih najprepoznatljivijih karakteristika. 

The Row i Elizabeth and James 

Blizanke su 2006. godine lansirale svoj luksuzni modni brend The Row, koji je jako brzo stekao priznanje u modnim krugovima. The Row je poznat po svojoj posvećenosti kvalitetu, minimalizmu i vrhunskim materijalima, a njegov dizajn karakteriziraju čiste linije, neutralne boje i besprijekorna izrada koja je privuklo pažnju, kako modnih kritičara, tako i potrošača u potrazi za bezvremenskom elegancijom. 

Pored The Rowa, blizanke su lansirale još jedan brend naziva Elizabeth and James, koji iako nudi pristupačnije komade, nikada nije dosegnuo visine spomenutnog modnog giganta. Kako god, brend također uspješno kombinira boemski stil s urbanom sofisticiranošću, pružajući mladalačke i opuštenije komade koji i dalje izgledaju prefinjeno. 

Osobni stil i utjecaj na modnu industriju

Kada govorimo o osobnom stilu, njihov izgled često uključuje oversized komade, slojevito oblačenje i tamne, neutralne tonove. Preferiraju kvalitetne materijale poput kašmira, svile i kože, kao i efektne komade koji odišu nenametljivim luksuzom. Njihova ljubav prema vintage komadima također igra veliku ulogu, pa ih često možete vidjeti u unikatnim vintage jaknama, torbama i nakitu, koji dodaje karakter i dubinu njihovim modnim kombinacijama.

Moramo napomenuti kako je stil Mary-Kate i Ashley Olsen poslužio kao inspiracija za mnoge mlade dizajnere današnjice, te kako su one zapravo postavile potpuno nove standarde u suvremenom modnom pejzažu. Dokazale su da moda može biti sofisticirana, a istovremeno i nosiva, pa slobodno možemo reći da su Mary-Kate i Ashley Olsen redefinirale suvremeni luksuz i minimalističku eleganciju. 

Njihov stil kroz godine ostaje relevantan i inspirativan za mnoge žene diljem svijeta, što ih čini pravim modnim vizionarima. Stoga, sretan rođendan sestrama Olsen, jedva čekamo vidjeti što im donosi budućnost!

Moda