Marijana
Franjo Matković //

Marijana

Korporativni svijet također je doživio brojne i značajne promjene. 

Zamislite nekoga tko radi u banci. 

Što je odabrao kao odjevnu kombinaciju za posao?

Nosi li tenisice na odijelo? A pulover na formalne hlače, umjesto košulje i kravate?

Da, ako radi u RBA.

Gordana
Franjo Matković/

Gordana

Ivica
Franjo Matković/

Ivica

Raiffeisen banka u Hrvatskoj nedavno je sa svojim zaposlenicima prekrojila dress code koji je godinama bio na snazi i prilagodila ga vremenu u kojem živimo i radimo.

Dress code je predstavljen kroz internu kampanju „Autentični i svoji“, koja je uključivala izbor dress code ambasadora, izradu digitalnog poslovnog look booka te izradu plakata za prostorije u kojima borave zaposlenici.

Ideja je bila napraviti sve u suradnji s kolegama, pa su tako umjesto modela odabrani baš zaposlenici iz različitih odjela, gradova, različitih dobnih skupina i životnih stilova.

A što je to novo u cijeloj priči?

Novi dress code kaže da se kolege koji rade u direktnom kontaktu s klijentima i svi koji idu na sastanke s vanjskim partnerima, trebaju odlučiti za smart casual opciju. To je kombinacija formalnog i ležernog načina odijevanja, odnosno, smart casual podrazumijeva da je jedan formalniji komad osnova cijelog outfita.

Mihael
Franjo Matković/

Mihael

Zaposlenici nisu zatvoreni u stroge korporativne okvire i pravila. Važno je da u svoju modnu jednadžbu uvrste poziciju na kojoj rade i tip posla koji obavljaju te da ostanu dosljedni sebi, ne zaboravljajući da za vrijeme radnog vremena predstavljaju i banku. Da, to znači da će dio kolega biti u odijelima, kravatama i sakoima, ali dio neće. I da će svi biti zadovoljni takvim postavom.

Renata
Franjo Matković/

Renata

Inicijativu za suvremenijim kodeksom odijevanja dao je i u djelo proveo RBAlity tim, koji i inače radi na interdisciplinarnim projektima važnima za sve zaposlenike banke. 

Tim vanjskih kreativaca koji je radio na kampanji bili su agencija Alert, stilistica Ana Nikačević i fotograf Franjo Matković, udruženi s make up artisticom Petrom Sever i hair stilisticom Erin Lepka iz Keune Akademije. 

Lifestyle