Dunja Jovanić
//

Dunja Jovanić

Ljeti se kosa isuši pa je važno vratiti joj vlagu. Preporučuje se da koristite hidratantne šampone i regeneratore bogate prirodnim uljima poput arganovog, kokosovog ili avokadovog ulja. Maska za kosu jednom tjedno također može pomoći u obnovi vlage i sjaja. Idealno bi bilo kada bi masku mogli ostaviti preko noći, ali ako to nije moguće, stavite ju nekoliko sati prije pranja kose. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonor Greyl Paris - Officiel (@leonorgreyl)

Ako primijetite oštećenja poput ispucalih vrhova ili lomljenja, obratite pažnju na proizvode s proteinima koji pomažu ojačati kosu. Također razmislite o šišanju kako biste uklonili ispucale vrhove i potaknuli rast zdrave kose. Sunce može izblijediti boju kose, posebno ako je obojena. Upotrijebite šampone i regeneratore za zaštitu boje, te dodatne tretmane koji obnavljaju sjaj i intenzitet boje. Maska za obojenu kosu može pomoći u očuvanju boje i dubinskoj njezi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ali (@aliandreeamakeup)

Nakon ljeta, pružite svojoj kosi pauzu fenova, pegla za kosu i uvijača- Sunce ju je već dovoljno isušilo tako da će ju pegle, figara i ostalo dodatno isušiti. Pustite kosu da se osuši prirodno kad god je to moguće i koristite proizvode za zaštitu od topline kada morate koristiti alate. Nadalje, potičite cirkulaciju i rast kose masažom vlasišta. To možete raditi prilikom pranja kose ili dok nanosite tretmane. Masaža također pomaže u boljoj apsorpciji hranjivih sastojaka iz proizvoda za njegu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SalonFranić (@salonfranic)

U nastavku vam donosimo nekoliko maski za kosu koje će pomoći njezinoj obnovi. 

Ljepota