Pixels //

Beauty trendovi na TikToku već su uobičajena pojava, a izgleda kako je ovoga ljeta u fokusu potpuna njega kose. Ne znamo je li to zbog sve štetnijih UV zraka ili su jednostavno sva ona popularna eksperimentiranja s bojanjem kose došla na naplatu, ali jedno je sigurno, sve dublje ulazimo u ozbiljnu skincare rutinu vlasišta. S tim rečeno, pojavio se i jedan novi viralni trend koji nosi naziv Hair Cycling, a isti obećava potpuni oporavak kose ovoga ljeta. 

Što je Hair Cycling?

Posljednjih godina koncept "bicikliranja" prerastao je svoje korijene u sportu i prešao u sferu ljepote i njege. Hair Cycling zapravo uključuje redovito mijenjanje proizvoda za njegu kose, kao što su šamponi, regeneratori i tretmani, kako biste otkrili koji proizvodi vašoj kosi najviše odgovaraju u kojem vremenskom periodu. 

Ova metoda osigurava da vaša kosa dobije uravnotežen spektar hranjivih tvari i tretmana, prilagođavajući se njenim promjenjivim zahtjevima, a osim toga, pomaže i spriječiti nakupljanje proizvoda, odnosno sprječava da se kosa i vlasište previše naviknu na jednu kemijsku formulu.

Kako primjeniti ovu metodu u svakodnevoj rutini?

Prvi korak u ovom procesu je procjena jedinstvenih potreba vaše kose. To uključuje razmatranje faktora poput tipa kose, stanja vlasišta i vanjskih utjecaja poput klime i načina života. Kada jasno razumijete potrebe vaše kose, možete odabrati osnovni set proizvoda koji će te potrebe zadovoljiti. TikTokeri predlažu da počnete s nekoliko osnovnih proizvoda; šamponom za pročišćavanje, regeneratorom, hranjivom maskom i nekim dodatnim tretmanom. Zatim rotirajte ove proizvode prema potrebama vaše kose. Na primjer, ako vam je vlasište masno, a vrhovi suhi, mogli biste koristiti šampon za pročišćavanje, a zatim hidratantni regenerator kako biste uravnotežili obje potrebe. Tijekom vlažnih sezona, odaberite lagane proizvode kako biste spriječili nakupljanje, dok se u sušnijim mjesecima fokusirajte na duboku hidrataciju.

Prednosti  Hair Cycling-a

Primarna prednost Hair Cycling-a je osvježenje kose i razbijanje monotone rutine na koju smo navikli. To će učiniti vašu kosu živahnom i zdravijom, a kako budete istraživali različite proizvode, bolje ćete razumjeti na što vaša kosa najbolje reagira. Ovaj proces potiče pažljiviji i personaliziraniji pristup njezi kose, pa se kao takav usklađuje sa širim trendom personaliziranih rutina i kombiniranja proizvoda. 

U nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji vam mogu pomoći u pokretanju ove nove metode njege:

 

 

Ljepota