Dua Lipa
Instagram //

Dua Lipa

Dua Lipa je od meme djevojke koja ne zna plesati došla do jedne od najuspješnijih glazbenica koja je u međuvremenu vježbala do besvijesti kako bi naučila plesati. U nekoliko godina, postala je jedno od neprepoznatljivijih imena na globalnoj pop sceni. Njezin self titled debitantski album iz 2017. godine, lansirao ju je među zvijezde, a hitovi poput "New Rules" su tjednima bili na glazbenim ljestvicama. Ta pjesma, koja se istaknula kao svojevrsna himna osnaživanja žena, donijela joj je status pop ikone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Britanska glazbenica s korijena iz Kosova je uspjela spojiti elemente moderne pop glazbe s retro zvukovima, posebno istaknutima na njezinom drugom albumu "Future Nostalgia" iz 2020. godine. Inspirirana glazbom 80-ih, album je donio hitove kao što su "Don't Start Now" i "Levitating", koji su dominirali top listama i streaming platformama. Zahvaljujući ovom albumu, Lipa je osvojila brojne nagrade, uključujući i Grammy za najbolji pop vokalni album. Osvajanjem najprestižnije nagrade u glazbenoj industriji se pozicionirala kao jedna od vodećih glazbenica svoje generacije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Nije ona prva u svojoj obitelji koja se bavi glazbom. Njezin otac je u mladim danima bio gitarist i glavni vokal benda rock benda Oda. Bend nikad nije doživio veliki uspjeh, kući je nastavio pjevati i svirati što je utjecalo na malu Duu.  Iako se rodila u Ujedinjenom Kraljevstvu, cijela obitelj se preselila natrag u Kosovo. Lipa je odlučila da se želi vratiti u London i s 15 godina je to i učinila. Kazala je da je htjela raditi na svojoj karijeri i prve plodove rada je počela ubirati 2013. godine kada je potpisala ugovor s Tap Managementom. Već sljedeće godine je izdala debut single „Hotter Than Hell“ i tako je sve počelo. Za pjesmu "be The One" je rekla da ju nikad neće prestati pjevat jer se s njom sve promijenilo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Ove godine je bila headliner na kultnom Glastonbury festivalu u rodnoj Velikoj Britaniji što je stvar prestiža u ovoj industriji. Nastup je uslijedio nakon što je izdala treći album „Radical Optimism.“ Prije Glastoa je bila i u Pulskoj Areni u sklopu promocije svog zadnjeg albuma. 

Povodom njezinog rođendana vam donosimo playlistu s tek nekoliko njezinih hitova. 

Pop kultura