BRENDA WEISCHER
Instagram //

BRENDA WEISCHER

Iako su podcasti prisutni od 2004. godine, unazad nekih 8 godina je njihova popularnost dosegnula do Hrvatske. Riječ je nastala spajanjem riječi iPod i broadcast, a skovao ju je novinar Ben Hammersley. Podcasti su zaista odličan način da se popuni prazan hod pa vam u nastavku donosimo šest podcasta koji će vam ubiti vrijeme u prijevozu ili biti društvo u šetnjama. 

BBC Desert Island Discs

Desert Island Discs je najdugovječnija britanska radio emisija. Emitira se od 1942. godine s prekidom od 5 godina između 1946. do 1951. godine. Emitira se na BBC-jevom četvrtom radiju, ali su sve emisije dostupne kao podcasti na njihovoj aplikaciji te streaming servisima. Emisija je osmišljena tako da gost podijeli osam pjesama koje bi ponio na pusti otok. Gosti koji dolaze su iz različitih polja, od glazbenika, glumaca do fizičara, novinara, do direktora velikih tvrtki, komičara. Svaki tjedan izlazi nova epizoda i gosti u 40 minuta kroz pjesme pričaju o svome životu. 

Šta je s glavon?

Ovaj podcast je 2022. godine pokrenuo hrvatski influencer Marko Vuletić. Prva epizoda "istraživanje seksualnosti" je momentalno eksplodirala čime je "Šta je glavon" postao jedan od najslušanijih podcasta u zemlji. U početku izbacivao epizode na tjednoj bazi. Sada više ne izbacuje toliko često što je zaista šteta jer su epizode kratke (nekih 20-30 minuta) i autentične. Vuletić svaku temu ispriča kroz svoje iskustvo i uvijek ubaci svog humora. Razgovara o različitim temama, a neke od njih su seksualnost, samopouzdanje, život sa stresom, ljubavi, sreći. 

The Adam Buxton Podcast

Buxtonovi britanski kolege iz The Guardiana su njegov podcast opisali kao masterclass u softly-softly intervjuiranju. Podcast se snima od 2015. godine i gosti su glavnom iz pop kulture: glazbenici, glumci, komičari, autori. Novinar Louis Theroux je bio gost čak 10 puta i prvu epizodu je snimio upravo s njim. Užitak ga je slušati jer je nonšalantno smiješan, zna kako opustiti gosta, razgovori nisu površni, ali su opušteni. Jedna od najboljih epizoda je s redateljem Paulom Thomasom Andersonom koju je nemoguće slušati bez smijanja na glas. 

Rolling Stone Musicians on Musicians 

Bez obzira na to što podcast više nije aktivan, zaista se isplati poslušati epizode koje su dostupne. Podcast je snimljen kao intervju dva glazbenika koje je odabralo uredništvo Rolling Stonea. Epizodu s Alanis Morissette i Olivijom Rodrigo je posebno ugodno slušati zato što su obje iskreno razgovarale o procesu pisanja pjesama, što taj cijeli proces za njih predstavlja. Osvrnule su se i na pritisak koji donosi slava te joj je Morissette dala savjet za život na turneji. 

brendawareness

Njemačka influencerica i modna novinarka Brenda Weischer je u travnju napokon pokrenula svoj podcast. Weischer je poznata po svojoj crno-bijelog estetici, te se odijeva isključivo u te dvije boje, a iz njezinih društvenih mreža je jasno da razumije kako funkcionira modni biznis. Svi vi koji žele više znati više o tome što se događa iza modne i influencer scene, ne trebate tražiti dalje. U epizodi "antisocial media" priča o biznis strani svog posla, kako influenceri zarađuju, kako odabirati suradnje, tko su agenti, a tko menadžeri. 

The BOF podcast

Business of Fashion je jedan od najvažnijih portala za svijet mode jer među prvima donose udarne vijesti. Krajem mjeseca su na podcastu intervjuirali kreativnog direktora luksuzne modne kuće Valentino Alessandra Michelea. Podcast spaja modu s poslovnim aspektom kao što mu ime govori, pa ne bježe niti od politike. Tako su u osmom mjesecu imali epizodu koja govori o politici stila kandidatkinje za američke izbore Kamale Harris. Dostupne su duže i kraće epizode, ali obično nisu duže od 50 minuta. 

Lifestyle