Instagram
@elisabettalaterza //

Instagram

Odlazak na putovanje, osim upoznavanja tuđe kulture, puno ukusne hrane i 20 000 koraka dnevno, znači i prilika za shopping. Luxury trgovine poznatih dizajnera, nažalost nama nisu nadohvat ruke, pa čak ni kada je riječ o online shoppingu jer ne dostavljaju u našu malu Hrvatsku.

Milano se smatra svjetskom prijestolnicom mode te je savršena destinacija za city break. Blizu nam je, a često se znaju naći i jeftini letovi, te grad nudi sve što nam je potrebno – dobru hranu, dobre poglede i dobar shopping. Obavezno je razgledavanje poznate galeriju Vittorio Emanuele i popiti aperol s pogledom na veličanstveni Duomo. Šetnjom i istraživanjem grada, naići ćete sigurno na skrivene dragulje grada – vintage dućane, a mi smo smo za vas izdvojili 5 najboljih dućana gdje ćete pronaći očuvane komade luksuznih marki; od Louis Vuittona, Fendija, Chanela do Hermèsa.

U zadnje vrijeme sve više pričamo o održivosti mode i koliko je bitno i zapravo korisno kupiti nečiji očuvan komad i udahnuti mu novi život. Kod vintage shoppinga je najbolja stvar što kada to najmanje očekujete, možete naići na neki povijesni komad koji je bio limitirano izdanje i već dugi niz godina nije u prodaji, a netko je ipak odlučio da toj torbi/cipelama/odjevnom komadu jednostavno više nije mjesto u njegovom ormaru i da će se novi vlasnik bolje pobrinuti za njega.

Moda danas izlazi iz okvira, a pogotovo vintage moda koja predstavlja želju za obnovom i pretvorbu vašeg starog očuvanog komada u nečiji novi, kojem se veseli jednako kao novom.

Delirium

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vintage Delirium Franco Jacassi (@vintage_delirium)

Vintage Delirium, nalazi se u srcu Milana i u vlasništvu je Franca Jacassija. Ova trgovina nudi jednu od najvećih vintage selekcija na svijetu i iz nje ćete teško izaći praznih ruku. Nalazi se na adresi, Via Giuseppe Sacchi, 3. Osim haute couture, možete pronaći i velik izbor vintage tkanina - sadrži fantastičnu kolekciju gumba s više od 50.000 dizajna.

Madame Pauline Vintage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Madame Pauline Vintage (@madamepaulinevintage)

Ovaj butik je nezaobilazna adresa (Foro Buonaparte 74) za sve modne entuzijaste gdje možete pronaći čak i teško dostupne Hermès torbe uključujući Kelly modele, a ako imate dovoljno sreće i Birkin. S pažljivo odabranim ponudama, trgovina također stvara prilagođene kolekcije, koje će privući sve generacije, od it djevojka do dami.

Bivio

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BIVIO Milano (@bivio_milano)

Bivio je mnogo više od obične vintage trgovine - tamo možete kupovati i prodavati svoje dizajnerske komade. Kupci u trgovini kupuju isključivo od pojedinaca, birajući komade jedan po jedan i nudeći prodavatelju dvije opcije: primanje novca ili kupona kojeg morate potrošiti u butiku, što naravno da ne bi bilo teško, s obzirom na široku ponudu. Nalazi se na adresi Via Gian Giacomo Mora 4.

Cavalli e Nastri Vintage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cavalli e Nastri Vintage (@cavallienastri)

Svi ljubitelji vintage mode, dizajneri i stilisti neće htjeti van iz ove trgovine. Cavalli e Nastri je jedna od najpoznatijih vintage trgovina u Milanu a u njoj možete pronaći razne komade iz modne povijesti; od šešira iz 1920-ih à la Louise Brooks do suknji kućnih pomoćnica iz 1950-ih do neskriveno glamuroznih komada Versacea iz 1990-ih.

Vintage studio

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vintage Studio Milano (@vintagestudiomilano)

Ako ste u potrazi za Chanel torbom, onda svakako trebate svratiti na adresu Via meravigli 17. Osim Chanelica u svim bojama, trgovina ima velik izbor torbi brenda Louis Vuitton, Dior, Fendi, Bottega Veneta, Gucci, Prada, YSL pa čak i  Hermès. Zaljubljenici i kolekcionari torbi vjerojatno raj zamišljaju kao ovu trgovinu.

Naravno, osim vintage dućana, u Milanu su nezaobilazne postaje i vintage marketi koji se većinom održavaju zadnju nedjelju u mjesecu. Sretnicima koji uskoro planiraju putovanje u Milano – sretan shopping!

Lifestyle