Fotografija: Unsplash
//

Fotografija: Unsplash

Putovanja čine čovjeka bogatijim, a upoznavanje nove kulture jedan je od najboljih načina na koji možete obogatiti znanje. Ako ste među onima koji vole putovati i otkrivati nova tajnovita mjesta te ste pritom veliki modni zaljubljenik onda se na popisu trebaju pronaći vintage shopovi. 

Kada se nađete u novom gradu najbolje je prepustiti se svim čarima tog grada i lutati ulicama. Jedna od omiljenih ljetnih destinacija je Španjolska, a nas je ovog puta očarao glavni grad Madrid. Iako će mnogi u ljetnim mjesecima posjećivati španjolsku obalu koja je poznata po dobrim partyima za one koji su željni istraživanja arhitekture i upoznavanja nove kulture, Madrid je prava destinacija. Osim što ćete se diviti prekrasnoj arhitekturi grada, postoji raznolik sadržaj koji će zadovoljit svačiji ukus. Bogata kulturna i gastronomska scena oduševiti će svakoga, ali ni ljubitelji mode neće biti razočarani. 

Ako se upustite u istraživanje gradskih uličica naići ćete na skrivene dragulje. U Madrirdu se krije mnogo vintage shopova koje ćete pronaći ako zalutate gradom, a u njima se nalazi pravo blago. Vintage shopovi su općenito pravi dragulji kada je moda u pitanju jer ako ste dovoljno vješti možete pronaći i neke dizajnerske vintage komade. 

Ovih 5 vintage shopova trebao bi posjetiti svaki ljubitelj thriftanja!

Loué

Ovaj vintage shop nalazi se u samom srcu Madrida. U ovom dućanu pronaći ćete puno brendirane odjeće s potpisom marka Louis Vuitton, Chanel ili Hermes. Ako ste ljubitelj modnih dodataka onda ćete uživati u ovom dućanu jer upravo takav sadržaj dominira na policama dućana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Loué (@loue.boutique)

Friperie Madrid

Ovdje ćete pronaći širok izbor vintage traperica poput legendarnih Levisica, ali i američku vojnu odjeću. Ako ste u potrazi za nečim drukčijim i nesvakidašnjim svakako se isplati posjetiti ovaj neobičan vintage shop.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friperie Vintage 🇪🇸 古着屋 since 2017 (@friperie.madrid)

Johnny and Velvet

Ono što će vas posebno razveseliti kod ovog dućana jest činjenica da je ime dobio prema dva psa od vlasnika dućana. Dućan se nalazi na južnoj strani Madrida, a u njemu možete pronaći puno second hand odjeće koja će vas oduševiti. Idealan je izbor ako tražite vintage dućan u kojima nema brendirane odjeće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny and Velvet Vintage (@vintagejohnnyandvelvet)

Second Chance Luxury & Vintage

Kao što mu i samo ime kaže, dućan daje drugu šansu odabranim artiklima. Ovdje ćete pronaći najviše modnih dodataka poput satova i nakita. Međutim naći će se i ostali komadi poput torbi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Second Chance Luxury & Vintage (@secondchancevintage_)

Bárcena

Ako vidite posebnu vrijednost u vintage nakitu onda će vas sigurno oduševiti ponuda ovog dućana. Pronaći ćete nakit koji datira čak iz 18. stoljeća, a lokacija dućana je također posebna. On se nalazi u Salamanci, poznatoj povijesnoj četvrti u kojoj se nalaze luksuzni restorani, galerije i dućani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B A R C E N A • Joyas (@barcenajoyas)

Lifestyle