Unsplash //

Nakon hladnog i užurbanog početka godine, svima nam je potrebno osvježenje. Tako dolaskom toplijeg vremena, stiže i jedan od prvih vjesnika proljeća, takozvani,,weekend getaway”. Sigurni smo da će vam bijeg od svakodnevnice, udaljen samo nekoliko sati od Zagreba, napuniti baterije. Bez obzira uživate li u istraživanju prirode ili ispijanju kave na suncu, ova mjesta zasigurno će vam osvježiti um. 

Istra

Ova hrvatska regija najpopularnija je destinacija za vikend putovanja, a evo i zašto. Osim predivnih krajolika, Istru ističe i njena bogata ponuda hrane i vina. Mali istarski gradići i poznate vinarije već nekoliko su godina na našoj,,must visit“ listi. Ako uživate u šetnjama uz obalu, vožnji biciklom ili gastro aktivnostima, Istra je pravi odabir za vas. Meneghetti i Roxanich vinarije te Park Plaza Histria hotel u Puli samo su neki od naših favorita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Park Plaza (@parkplaza)

Kontinentalna Hrvatska

Ukoliko više uživate u kontinentalnim regijama Hrvatske, ova mjesta pružit će vam nezaboravno iskustvo. U srcu zagorskih brega, možete posjetiti restoran i vinariju Vuglec Breg koji nudi i opciju smještaja sa wellnessom. Također, samo pedesetak kilometara od Zagreba, smjestio se seoski turizam Kezele koji omogućava doživljaj pravog etno odmora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Seoski turizam Kezele (@seoskiturizamkezele)

Gorski kotar i Lika

Za one koji svoj odmor vole provoditi aktivno, ova regija biti će savršen odabir. U nešto hladnijem predjelu Hrvatske smjestio se Nacionalni park Plitvička jezera uz koji s nalazi kamping oaza Plitvice Holiday Resort. Kućice na stablima Lika Treehouse također su nezaobilazno mjesto za uživanje u prirodi i rekreaciji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli S A NJ A M L I K U 🌸 (@sanjam_liku_treehouse_cro)

Slovenija

U obližnjoj Sloveniji također se pronašlo nekoliko vikend izletišta koja volimo posjetiti. Old Bled House na jezeru Bled nudi istraživanje krajolika, ali i rustikalni wellness. U sklopu smještaja također postoji opcija najma tradicionalnog drvenog brodića. Nešto bliže Zagrebu, kod mjesta Podčetrtek, smjestio se popularni ranč Jelenov greben. Uz izvanrednu hranu i vina, najpoznatiji je po mogućnosti hranjenja jelena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jelenov greben (@jelenovgreben)

Lifestyle