Launchmetrics //

Kosa je jedno od područja kojemu posvećujemo najviše pažnje i njege jer ona to i zaslužuje. Nema boljeg osjećaja od čiste, stilizirane koze i ponekad nam je potrebna samo dobra frizura da se osjećamo kao da možemo pokoriti cijeli svijet. Malo toga u nama budi takav osjećaj.

U ovoj kategoriji smo okupili naše omiljene proizvode za kosu, a podijeljeni su u rubrike Šampon, Njega kose i Styling. I vaš glas nam je važan prilikom izbora najboljih proizvoda! Pridružite se našem stručnom žiriju i glasajte za svoj omiljeni beauty proizvod ovdje.

ŠAMPON

PHILIP B.: Forever Shine Shampoo

Forever Shine Shampoo je šampon s biljnim hidratantnim sredstvima koja se oslobađaju tijekom vremena. KAKO DJELUJE: istinski nova tehnologija - hidratantna biljna sredstva tretirana visokom parom koja ih dijeli na sitne molekule koje prodiru u kosu i jačaju ju iznutra prema van. Transformira sve tipove kose s trenutnim, vidljivim rezultatima: oživljava, definira i ravna kuštrave kovrče; stvara glatke, gipke frizure i pruža tankoj kosi volumen i punoću.

IRALTONE: Gentle Frequent-Use Shampoo

Blagi šampon za često korištenje ultra-kremaste teksture za meku, sjajnu i hidriranu kosu. Njegova ekskluzivna formula sadrži sastojke koji djeluju izravno na folikul dlake i vlasište, čiste dubinski bez oštećenja lipidnog sloja, pomažu obnoviti oštećenu kosu i čuvaju fiziološka svojstva vlasišta. Iraltone šampon je indiciran za svakodnevno pranje i za kombiniranje s drugim specifičnim proizvodima za njegu kose. Pogodan je za za sve tipove kose. Iraltone je dermokozmetička linija proizvoda španjolskog proizvođača Cantabria Labs, koja se temelji na znanstvenim inovacijama i pruža sveobuhvatan tretman za kosu i vlasište. Posebno razvijene formulacije namijenjene su obnovi zdravlja kose i vlasišta.

LEONOR GREYL: Shampooing Reviviscence

Više od šampona, on je spasilac kose! POSLJEDNJE UTOČIŠTE za sve »izgubljene slučajeve« i za kosu kojoj je očajnički potrebna pomoć. Ovaj šampon ne samo da ispunjava svoj osnovni zadatak čišćenja vlasišta i kose, nego je prije svega nevjerojatan tretman za POPRAVAK vlakana kose, čudesni regenerator i »iscjelitelj« za dehidriranu, oštećenu i izuzetno lomljivu kosu. Već od prvog nanošenja, vlakno kose se obnavlja i ponovo dobiva teksturu, vraća mu se mekoća, snaga i vitalnost. Kosa dehidrirana tretmanima peglanja, oslabljena bojanjem ili izvlačenjem pramenova ili oštećena svim oblicima suhoće, trenutno obnavlja podatnost, sjaj te izgled i blistavost zdrave kose. Nevjerojatno laka za oblikovanje, Vaša kosa pokazuje svoju prirodnu ljepotu, bujnost i vitalnost.

BAKINA RIZNICA LJEPOTE: Šampon za kosu kopriva

Zamislite da perete kosu u cvjetnoj vodi lavande s prirodnom sapunicom i dodacima eteričnih ulja kao što su čajevac, naranča, ružmarin te ekstrakt korijena koprive. Ova kombinacija kosi vraća sjaj, mekoću, čvrstoću te volumen. Kopriva je iznimno ljekovita i korisna biljka koju ljudi pogrešno tretiraju kao korov. Ona je poznata po tome što sadrži velike količine željeza, magnezija, natrija, kalcija, kalija i fosfora. Čisti kožu od lišajeva, ekcema i drugih kožnih bolesti.

Ekstrakt korijena koprive prokrvljuje vlasište kose, ojačava korijen i potiče mladu kosu na rast. Hidrolat lavande ili cvjetna vodica dobivena je destilacijom cvjetova lavande te ju koristimo umjesto vode. Ima umirujuće i vrlo blago djelovanje na kosu, diskretnog je mirisa pa je uz kamilicu jedan od najfinijih hidrolata za njegu koji djeluje regenerativno, osvježujuće i pročišćavajuće. Ulje makadamije hrani kosu, vraća joj sjaj i mekoću. Sadrži velike apsorbirajuće sposobnosti, hidratizira i njeguje. Bogato je vitaminom E, te omega 7 masnim kiselinama. Eterično ulje čajevca uklanja mrtve stanice, te poboljšava cirkulaciju. Najpoznatije je kao ulje koje se koristi protiv ispadanja kose i protiv peruti. Eterično ulje ružmarina pri nanošenju na vlasište potiče rast kose. Također, bori se protiv peruti te slabe cirkulacije.

SKINLICK: Root Cause Sebum Balance Shampoo

Skinlick Root Cause Sebum Balance Shampoo je blagi šampon za regulaciju masnog vlasišta koji tretira perut, dok istovremeno ne isušuje normalnu ili suhu vlas kose. Formula s probiotičkim fermentima, pirokton olaminom i koprivom uravnotežuje mikrobiom, dubinski čisti i smanjuje svrbež, dok avokado i fermenti riže djeluju njegujuće na vlasište.

REDKEN: Acidic Color Gloss šamponu za kosu

Često pranje kose i toplinska oštećenja uzrokuju brže blijeđenje boje i smanjenje njezinog sjaja. Acidic Color Gloss šampon nježno čisti kosu, štiti boju i naglašava njezin sjaj. Osim sposobnosti da produži trajanje boje kose ova linija njeguje i pruža intenzivni sjaj kosi te produžava izražajnost boje. Sadrži šampon, regenerator, njegu za zrcalni sjaj i njegu za toplinsku zaštitu bez ispiranja.

L'ORÉAL​: Metal Detox šampon za kosu

Nakupljeni metali unutar vlakana kose stoje iza oštećenja i lomljenja kose. Nakon zahtjevne procedure bojenja, posvjetljivanja ili balayage, dolazi do reakcije s metalnim česticama, što može uzrokovati neželjenu promjenu boje. L’Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox šampon kremaste teksture čisti kosu od metalnih naslaga, čime potiče njezin zdrav izgled i blistavost boje.

Karakteristike:nježno pere i čisti kosu, uklanja nakupljene metale, potiče blistavost boje s intenzivnim sjajem, ostavlja kosu glatkijom i nahranjenom 72 sata, čini kosu glatkom i parfimira kosu notama agruma i mošusa.

DUCRAY: Kelual DS tretman šampon

Potporna njega vlasišta sklonog seboroičnom dermatitisu. Teži oblici prhuti praćeni svrbežom i crvenilom. Kelual DS tretman šampon preporučuje se kao potporna njega vlasišta sklonog seboroičnom dermatitisu (SD). Ciklopiroksolamin i Pirokton olamin djeluju u kombinaciji za optimalnu učinkovitost protiv Malassezia gljivice, zaustavljajući njezino širenje. Svrbež je umiren od prve uporabe. Dugotrajno smanjuje prhut. Smiruje crvenilo i svrbež. Poboljšava kvalitetu života. Sigurna formula za obojenu kosu.

Biorazgradiva formula, prema međunarodnoj OECD normi 301B. Ispitano pod nadzorom dermatologa.

KLORANE: Suhi šampon s koprivom

Suhi šampon za kontrolu zamašćivanja i masnu kosu. Čisti kosu bez vode. Jedinstvena kombinacija ekstrakta koprive sa svojstvima kontrole zamašćivanja i vrlo adsorbirajućih prašaka. Masnoća je adsorbirana, a kosa je u 2 minute čista,

lagana i punog volumena. Produljuje vrijeme između dva pranja. Štedi vodu*: suha formula, čisti bez vode. Štiti vodu: Klorane botanička fondacija posvećena je zaštiti voda i borbi protiv suše. *analizu životnog ciklusa Klorane suhog šampona radila je nezavisna specijalizirana tvrtka

NJEGA KOSE

L'ORÉAL: Metal Detox maska za kosu

Zbog svoje poroznosti, vlakno kose upija metale koji mogu negativno utjecati na kvalitetu kose. L’Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox maska ​​štiti od metalnih naslaga nakon bilo kakvog bojenja, posvjetljivanja ili balayage. Metal unutra vlakna kose može povećati rizik oštećenja i također može uzrokovati neželjenu promjenu boje. Nakon upotrebe maske vaša će kosa biti ojačana, nahranjena, sjajna i glatka na dodir. Karakteristike: sprječava taloženje metalnih čestica u vlaknima kose, hrani kosu, daje joj glatkoću i sjaj, sprječava neželjene promjene boje nakon posvjetljivanja, bojenja i balayage i potiče blistavost boje.

PHYTO 7: hidratantna krema za svakodnevnu njegu suhe i normalne kose

Legendarna hidratantna krema za svakodnevnu njegu suhe i normalne kose za pružanje intenzivne hidratacije.7 tradicionalnih biljaka odabrane su kako bi hidratizirale kosu, zaštitile i obnovile vlasi.Lagana nemasna formula sadrži ekstrakt nevena, čička, kadulje, vrbe, soje, ružmarina i bijelog sljeza koji vlaže i čine kosu mekom, podatnom i sjajnom.

KEUNE: Revive Balm

za jednostavno korištenje,  zamijenite redovni regenerator ili masku koju koristite s Keune Revive Balmom, leave in proizvodom koji se ne ispire. Nanesite ga na opranu, ručnikom prosušenu kosu prije sušenja. Preporučeno je korištenje 4-6 uzastopnih pranja te potom po potrebi. Idealno za sve vrste kose, prirodne, tretirane bojom ili posvijetljenje.

KÉRASTASE: Elixir Ultime ulja za kosu

Kultno regenerirajuće ulje Kérastase Elixir Ultime obnavlja prirodnu snagu kose i dubinski je hrani. Trenutno će oživjeti vašu kosu, učiniti je savršeno sjajnom i glatkom, te joj dati predivan miris koji će se zadržati tijekom cijelog dana. Karakteristike:48-satni intenzivni sjaj i življa kosa,zacjeljuje ispucale vrhove i zaglađuje kosu, 96-satna zaštita kose od kovrčanja pri 80 % vlažnosti zraka, štiti kosu od topline do temperature od 230 °C, daje kosi teksturu i olakšava njezino oblikovanje, sastav mirisa: ljubičica, frezija, mandarina, drvenaste note i mošus, Sastav: ulje marule obogaćeno vitaminima C i D, intenzivno hrani kosu, ulje kamelije - zaglađuje kose i daje joj sjaj, arganovo ulje - jača kosu i štiti je od nepovoljnih vanjskih utjecaja, pracaxi ulje – dubinski hrani kosu, ulje kukuruznih klica - štiti kosu

DAVINES: Davines Ol Hair Butter 

OI je linija proizvoda posvećena apsolutnoj ljepoti svih tipova kose i kože. Asortiman proizvoda karakterizira trenutna kozmetička učinkovitost koja je vidljiva nakon prve uporabe, a proizvodi su prijateljski nastrojeni prema ljudima i okolišu. Svi OI proizvodi sadrže Roucou ulje koje se dobiva iz amazonske biljke. Antioksidativni maslac za njegu sa senzoričkim mirisom. Ima disciplinirano djelovanje protiv ispadanja kose koje kosi daje iznimnu mekoću i sjaj s trenutnim kozmetičkim učinkom. Karakteristike: dubinski hrani i vlaži kosu uz dodatni učinak ljepote, antioksidativna zaštita od UV zraka, regulira i sprječava kovrčanje, snažan i trenutni kozmetički učinak, izuzetno mekana, puna i sjajna kosa, postojan, karakterističan miris.

PHILIP B.: Weightless Volumizing Masque

Proizvod koji prkosi gravitaciji. Weightless Volumizing Masque, poput pera lagana maska za volumen, popunjava vlas čineći je lepršavom i bujnom. Oleosomi šafranike s vremenskim oslobađanjem, u kombinaciji s aminokiselinama, mješavinom biljnih proteina ciljanog djelovanja i regeneracijskih sastojaka, pružaju sjaj i privlačan volumen te vlasi čine debljima. Formula miriše jednako profinjeno. Ekstrakti magnolije, nerolija, lavande, ruže i mandarine kosi daju bogat i stvaran cvjetni miris koji podiže raspoloženje.

ZEOTEX: ZEO AZUKI, maska za kosu i vlasište

Maska za kosu i vlasište namijenjena je njezi i revitalizaciji zahtjevne, tanke kose sklone ispadanju. Maska revitalizira i regenerira vlasište, smanjuje ispadanje, potiče rast kose i poboljšava zdravo funkcioniranje vlasišta i folikula dlake u svim aspektima. Osim što se može pohvaliti 95% prirodnim sastavom, pomno birani najkvalitetniji sastojci njen su najveći adut.

L'ORÉAL​: Metal Detox tretmana prije šamponiranja

Kemijski procesi, toplina, stiliziranje i UV zračenje svakodnevno uzrokoju mikropukotine na površini kose ali i u korteksu, uzrokujući da kosa postaje porozna i upija 2x više vode s metalom, što dovodi do još većeg lomljenja. Metal Detox profesionalni tretman prije šamponiranja, sa svojom inovativnom i patentiranom tehnologijom trenutno će raspetljati kosu, zagladiti je i osigurati 72h hidratacije i 96% manje lomljenja kose.*  *Instrumentalni test, nakon upotrebe tretmana prije šamponiranja.

STAYLING

Franić: Hair by Franić ekstenzije za kosu 

Kosa od koje se proizvode Hair by Franić ekstenzije jest 100 % prirodna ljudska remy kosa. Izraz remy znači da je kutikula svake pojedine vlasi postavljena u istom smjeru što garantira da je kosa neoštećena, potpuno zdrava i prirodna, time je i sjajna poput prirodne kose te garantirano najkvalitetnija. Inovacija u proizvodnji HBF ekstenzija je tehnologija spajanja kose u traku ekstenzije ljepljenjem u silikonski supertanki spoj.

Takav princip spajanja ekstenzija, za razliku od šivanog spoja, omogućuje i osobama s izrazito tankom i delikatnom kosom nošenje ekstenzija, bez straha da će one biti vidljive. Ujedno silikonski spojene ekstenzije možete pri postavljanju približiti razdjeljku te i dalje biti sigurni da će frizura izgledati prirodno. Hair by Franić ekstenzije svaka osoba može sama postaviti i skinuti kada zaželi, jako su  jednostavne za rukovanje – češljićima zašivenim na spojeve ekstenzija trake ekstenzija se zakopčaju na kosu. Uz minimalnu spretnost, koju većina žena ima što se uređivanja kose tiče, moguće je promijeniti kompletan izgled frizure i to bez posjeta frizeru.

HBF ekstenzije baš nimalo ne oštećuju kosu osobe koja ih nosi, a ako u bilo kojem trenutku ne želite ekstenzije, jednostavno ćete ih skinuti i pospremiti u torbicu. HBF ekstenzije za kosu dostupne su u 24 nijanse,  i omogućuju nam da nabrzinu promijenimo kompletan look. Ekstenzijama je moguće nadopuniti volumen i produžiti kosu, ili pak promijeniti boju kose dodavanjem svjetlijih pramenova, a da pri tome svemu nema opasnosti od oštećenja prirodne kose.

PHILIP B.: Russian Amber Insta-Thick

Ovaj visokotehnološki sprej za volumen kosi daje dramatčino zavodljivu punoću i elastičnost te omogućuje čisti i živahni izgled frizure savršeno osušene u salonu. Napredni polimeri daju punoću tijelu vlasi te upijaju masnoću da bi ojačali korijen.

KEUNE So Pure – Parfem za kosu

Radi se o jedinstvenoj formuli obogaćenoj prirodnim sastojcima koja nudi neodoljivu mješavinu mirisa lista smokve, svježeg bergamota i ogrozda s dodatkom cvjetne esencije jasmina i biljnog zelenog čaja. So Pure parfem za kosu transformirat će vaše svakodnevno iskustvo njege kose u pravo aromatično zadovoljstvo.

 Prirodni sastojci ovog parfema ne samo da pružaju osvježavajući miris, već i njeguju kosu, ostavljajući je blistavom i svilenkasto mekom. Savršeno uravnotežena kombinacija podatne gline i toplih tonova ambre stvara toplinu koja obuzima osjetila, pružajući vam trenutke opuštanja i mira. Svaka kap So Pure parfema za kosu donosi osjećaj kao da ste upravo zakoračili u opuštajući. 

Ovaj revolucionarni proizvod označava novu eru u mirisima za kosu, inspiriran ljepotom i mirisima prirode, nudeći neusporedivi senzorni doživljaj u njezi kose. Temelj linije So Pure oslanja se na četiri važna stupa. Prvi od njih je da su So Pure proizvodi veganski, izrađeni od certificiranih prirodnih sastojaka i bez okrutnosti jer Keune nikada ne testira na životinjama.

Elle Beauty Awards