unsplash //

Ljetno vrijeme je idealno da se posvetite sebi. Obaveza je manje, sve je usporenije i čini se da imamo više vremena za neke aktivnosti koje ostatak godine često padnu u drugi plan. Da sitnice čine razliku potvrđuju rituali kojima možete obogatiti svakodnevicu i pritom se opustiti, obnoviti energiju i pripremiti se za nove izazove.

Vodite dnevnik

Nabavite lijepu bilježnicu i upisujte svoje misli i ideje, strahove i nadanja. Stavite na papir sve na čemu ste zahvalni, što vas veseli ili muči. Hoće li vam koristiti kao kronologija dnevnih događaja ili kao sredstvo da sagledate emocije iz drugog kuta, odlučite sami. U svakom slučaju, pisanje i prenošenje emocija na papir ima terapeutsko djelovanje i sjajan je način za bistrenje uma.

Osjetite moć vode

Hladan tuš ili skok u bazen odlično su rješenje za brzinsko rashlađivanje. Ipak, predlažemo da se ovog ljeta prepustite vodenim radostima koji će imati benefite za vaš wellbeing. Idealna destinacija za to je Rogaška Slatina u Sloveniji. Ovo mjesto, udaljeno 80-ak kilometara od Zagreba, poznato je po tome što ima mineralima najbogatiju vodu na svijetu koja je zbog velikog udjela magnezija idealna za oslobađanje od stresa i regeneraciju. Upravo zato su u tamošnjem Atlantida Boutique Hotelu s pet zvjezdica osmislili metodu Pegaz Mg koje je sjajan saveznik u borbi protiv umora, lošeg raspoloženja, burnouta i ostalih posljedica modernog načina života. U ponudi imaju nekoliko paketa, među kojima i Afrodita paket koji, između ostalog, uključuje kupku s magnezijem u Medical centru Rogaška.

Unesite ljeto u svoj dom

Ugodan životni prostor jedan je od glavnih faktora dobrog raspoloženja, zato unesite u svoj dom dašak ljeta. Nabavite prozračne zavjese koje će dopustiti sunčevoj svjetlosti da obasja prostorije. Osvježite dom vedrim bojama poput žute i plave, a monotoniju razbijte šarenim uzorcima. Sobne biljke ili svježe cvijeće unijet će dodatnu svježinu, a ljetnu vibru zaokružite detaljima od prirodnih materijala poput drveta i kamena i svijećama s mirisom citrusa.

Otkrijte čari meditacije

Desetak minuta meditacije prije nego što krenete u dan može učiniti čuda. Postizanje unutarnjeg mira, kontrola emocija i bolji fokus samo su neke od prednosti, a s obzirom na toplo doba godine, preporučuje se da ju prakticirate na otvorenom. Kao svaku drugu vještinu, meditaciju je potrebno vježbati tako da se nemojte obeshrabriti ako ne uspijete iz prve. Od pomoći vam mogu biti aplikacije koje nude brojne vježbe, ali i inspirativne citate. Vaš um i tijelo bit će vam zahvalni.

Dobar osjećaj ide kroz želudac

Idealno je vrijeme za uživanje u laganijoj hrani i sezonskim namirnicama. Ljeto je najbogatije svježim voćem i povrćem kao što su borovnice, krastavci, lubenica i rajčice. Osim što su dodatni izvor vode, blagotvorno djeluju na zdravlje i dobar sjećaj. Također, sada je najbolje vrijeme da u svoju rutinu uvrstite odlazak na tržnicu. Tamo su najveće šanse da nabavite najkvalitetnije namirnice i usput podržite lokalne proizvođače.

A kada se poželite počastiti, prava gastro senzacija očekuje vas u a la carte restoranu Atlantida Boutique Hotela, gdje pripremaju tradicionalna slovenska jela u modernom ruhu. Kuhinja s pet zvjezdica zadovoljit će svačiji ukus, od vegetarijanaca i vegana pa sve do onih koji su zbog različitih razloga na posebnom prehrambenom režimu.

Lifestyle