Donna Vekić
profimedia //

Donna Vekić

Prije koji dan obradovala nas je vijest kako je Osječanka Donna Velkić postala tek druga Hrvatica u povijesti koja se plasirala u polufinalu Wimbledona. U napetom meču protiv Novozelanđanke Lule Sun, Donna je slavila s 2-1 u setovima, a ono što nas je posebno impresioniralo je njezina nevjerojatna mentalna snaga koju je pokazala nakon izgubljenog prvog seta kada je preokrenula situaciju u svoju korist. Danas, u 14:30 sati, Donna igra polufinale Wimbledon protiv Jasmine Paolini, pa smo tim povodom odlučili prikazati Donnu iz malo drugačijeg kuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Wimbledon (@wimbledon)

Tko je Donna Vekić kada ne igra tenis?

Uz neupitan teniski talent, radnu etiku i pobjednički duh koji posjeduj, Donna je itekako aktivna i u drugim područjima života, a vjerovali ili ne, jedno od njih uključuje modu. Osim što je već godinama ambasador premium boutiquea Mamić 1970, odnosno nakita Damiani kojeg nosi kako na terenu, tako i van njega, Donna ima i svoj vlastiti brend DNNA koji se bavi izradom mirisa i svijeća, a čak ima i mirisne svijeća koje su inspirirane Wimbledonom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Donna Vekic (@donnavekic)

Osim ovog brenda, perspektivna tenisačica ima i brend odjeće naziva Donna Sport koji, pogađate, u fokus stavlja tenisku odjeću. Za nekoliko drugih medija je otkrila kako joj je tenis primaran, ali kako se nakon završetka teniske karijere vidi i u poduzetničkim vodama koje i dalje imaju svoje uporište u tenisu, a izgleda da se moda tu pokazala kao odličan izbor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli My Dnna (@my_dnna)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli My Dnna (@my_dnna)

Moda i sport

To nas iskreno i ne iznenađuje s obzirom na to da su, posebno u proteklih nekoliko godina, sport i moda ostvarili nevjerojatnu sinergiju od koje obje strane itekako profitiraju. Uzmimo za primjer Serenu Williams, koja je  2018. lansirala modni brend "S by Serena," koji je napravljen s ciljem osnaživanja žena svih oblika i veličina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Donna Vekic (@donnavekic)

Osim što je prisutna na brojnim modnim revijama i događajima, Serena je surađivala s brojnim dizajnerima i brendovima, a izgleda kako i Donna uspješno slijedi takav trend, za što nam je još jedan dokaz i Donnina suradnja s poznatim hrvatskim brendom Aleksandre Dojčinović. Tenisačica je 2020. godine bila zaštitno lice Leilou prefall kolekcije, a kampanju za istu je snimala između dva teniska turnira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Donna Vekic (@donnavekic)

Humanitarni rad

Još jedno područje u kojem je Donna Vekić duboko angažirana je i humanitaran rad. Jedna od njezinih najznačajnijih inicijativa je suradnja s udrugama koje pomažu djeci i mladima. Donirala je značajna sredstva za bolnice i organizacije koje pomažu djeci oboljeloj od najtežih bolesti, a uz to, aktivno se uključuje i u prikupljanje sredstava za razne dobrotvorne projekte. Organizirala je nekoliko humanitarnih događaja, uključujući teniske turnire i gala večere, čiji prihod ide za različite humanitarne svrhe. Ova posvećenost i osobni angažman zapravo je ono što nas najviše inspirira van terena i samo je dokaz njezine svjesnosti onoga što je najbitnije, a to je korištenje utjecaja za pomoć drugima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Donna Vekic (@donnavekic)

Izvan teniskih terena, Donna često dijeli svoja putovanja i avanture na društvenim mrežama na kojima je jasno kako prati sve najnovije trendove. Njena posvećenost humanitarnom radu, poslovnim projektima i osobnim interesima čini je inspirativnom figurom i van teniskog terena, na kojem joj izgleda nema premca. Na preostaje nam ništa drugo nego da joj poželimo sreću i nadamo se da će Hrvatska od danas imati svoju prvu predstavnicu ikada u finalu najvećeg teniskog turnira na svijetu. Sretno Donna, rasturi Wimbledon!

Lifestyle