Pexels
//

Pexels

Ova faza razmišljanja omogućila nam je da bolje razumijemo kako naša kreativnost i unutarnji svijet utječu na naš život i zajednicu. Sada je vrijeme da izložite svoju jedinstvenu viziju svijetu i koristite svoje talente na način koji će vam donijeti nagrade, bilo da su one financijske ili kroz priznanje vašeg nevjerojatnog uma.

Ovan 

Promislite o tome kako ste u proteklih nekoliko tjedana unijeli više kreativnosti u svoje strasti. Možda ste u ovom periodu uvidjeli da ste spremni oživjeti stare snove koje ste smatrali nevažnima, ali koji bi zapravo mogli biti ključni za vašu svrhu. Kako planirate njegovati i integrirati ove ponovno probuđene snove u svoj život?

Bik 

Budući da vašim znakom vlada Venera, ljepota vam je izuzetno važna, a posljednjih ste tjedana možda uložili dodatni trud u stvaranje ljepote oko sebe – bilo da ste svoj dan uljepšali cvijećem, utjelovili energiju ‘carice’ ili dodali umjetničke elemente u svoju svakodnevnicu. Kako biste mogli nastaviti njegovati svoju zahvalnost za ljepotu i svoj kreativni duh u budućnosti? Koje biste nove prakse ili rituale mogli uključiti u svoju svakodnevnu rutinu?

Blizanci 

Možda ste primijetili da češće zastupate sebe i da ste pronašli novo samopouzdanje da izrazite svoje želje i potrebe. Ne brinite ako osjećate da ovu ‘lekciju’ još niste potpuno savladali – u narednim tjednima ćete postupno integrirati trajnu mudrost koju donosi ovaj retrogradni Merkur.

Rak 

U proteklih nekoliko tjedana možda ste mnogo više razmišljali o tome kako iskoristiti svoje kreativne darove za dobrobit zajednice. Sada je vrijeme da poduzmete konkretne korake kako biste uistinu procvjetali u ovom području svog života. Jeste li naišli na prepreke ili sumnje dok ste promišljali o korištenju svojih talenata za veće dobro? Pokušajte ih prevladati i ostati na pravom putu. 

Lav 

U posljednje vrijeme malo bolje prihvaćate činjenicu da se ponekad nađete u središtu pažnje. Prevladavanje nesigurnosti oko toga da budete viđeni onakvima kakvi doista jeste možda je bilo iznimno ljekovito, unatoč početnom otporu. Prihvaćanje sebe onakvog kakvo jesmo i dopuštanje da nas drugi vide takvima zaista je oslobađauće. Ipak, postizanje te razine svjesnosti je dug proces, pa nemojte odustati! 

Djevica

Danas ćete se možda osjećati emocionalno stabilnije i sposobniji usredotočiti se na male detalje s jasnijom perspektivom svoje trenutne situacije. Moguće je da ćete biti skloniji praktičnim zadacima koji pomažu u izgradnji čvrstih i održivih temelja za sebe, posebno u pogledu financija. Stoga je idealno vrijeme da provjerite svoje financijsko stanje i osigurate da ste na pravom putu.

Vaga 

Danas će svjetla reflektora biti usmjerena na vas i bit ćete vidljiviji nego inače. Nemojte preispitivati i sumnjati u komplimente koje dobijete jer oni su odraz vaše prave prirode. Pokušajte što više cijeniti te trenutke i uživati u njima. 

Škorpion 

Ova retrogradna sezona Merkura možda vam je pokazala kako ste ograničili svoja očekivanja o tome što je moguće, osobito ako ste preuzeli strahove i sumnje drugih ljudi. Sada se osjećate kao da ste 'očišćeni' od prekomjernog utjecaja tuđih misli i vizija, a to vam omogućuje da stvorite vlastiti put i ostavite svoj jedinstveni trag.

Strijelac 

Sada je idealno vrijeme da razmislite o tome kako svoje interese možete pretvoriti u nešto konkretno što će vam donijeti nagradu, bilo financijsku ili kroz javno priznanje za vaš izvanredan um. Razmislite o tome kako biste mogli pretvoriti svoje jedinstveno znanje i stručnost u nešto opipljivo što bi moglo koristiti drugima. 

Jarac 

Ova retrogradna sezona Merkura bila je intenzivno razdoblje introspekcije, što vam je omogućilo da vidite koliko zaista dopuštate drugima da vide vaše unutarnje dijete. Možda ste otpustili neke barijere koje su vas sprječavale da se otvorite, obnovivši pritom povjerenje u sebe. Razmislite što ste mogli novo naučiti o sebi. 

Vodenjak 

Danas će se otvoriti prilike za razgovore s voljenim osobama koji će vam pomoći da razjasnite sve što ste smatrali neizgovorenim, ili će vam pomoći da shvatite u kojim odnosima se osjećate sigurnima i shvaćenima. Uvidjet ćete važnost takvih razgovora, stoga je savjet da ih prakticirate češće. 

Ribe 

Ponekad možda ne prepoznajete koliko vaša kreativnost i umjetnost utječu na vašu zajednicu, najviše kroz vaš način razmišljanja izvan okvira i pronalaženja korisnih rješenja za opća pitanja. Sada kada je retrogradni Merkur prošao, pravo je vrijeme da svoju kreativnost izložite javnosti i omogućite svima da je cijene.

 

 

 

 

Horoskop