pexels
//

pexels

Vage, koje vladaju s ljubaviju prema harmoniji i ravnoteži, često izbjegavaju sukobe kako bi održale mir, čak i pod cijenu vlastitih granica. S druge strane, Ribe, vodene mističnim planetom Neptunom, imaju teškoća u razlikovanju svojih emocija od tuđih, što ih čini sklonima gubitku vlastitog identiteta u vezi ili situaciji. Ovi znakovi, premda različiti u prirodi, često se suočavaju s izazovom kako se zauzeti za sebe i postaviti jasne granice u svijetu koji ih neprestano vuče na sve strane.

Vaga 

Kada Vaga iskoristi svoju unutarnju snagu, može postavljati granice s više gracioznosti i diplomacije nego bilo koji drugi znak zodijaka. Ipak, dok ne ovladaju ovim talentom, mnoge Vage imaju poteškoća s izražavanjem svojih potreba iz straha da će izazvati sukob. Kao znak kojim vlada Venera, planet ljubavi, Vage teže održavanju ravnoteže i harmonije u odnosima. Međutim, kako bi veza bila istinski uravnotežena, potrebne su jasne i poštovane granice. Ovi miroljubivi znakovi često nastoje udovoljiti drugima kako bi izbjegli dramu, što ponekad znači zanemariti vlastite granice u korist ugađanja ljudima.  

Ribe 

Ako postoji jedan znak zodijaka koji se najviše bori s postavljanjem granica, to su zasigurno eterične i otvorene Ribe. Ovim promjenjivim vodenim znakovima vlada magloviti i iluzorni planet Neptun, zbog čega se njihovi osjećaji lako stapaju s tuđima, a granice između njih postaju nejasne. Ribe uživaju u osjećaju potpunog prepuštanja – bilo vezi, karijeri ili novom hobiju – pa su sklone spajanju svoje energije s drugima, umjesto da postave vlastite granice. Ribe su naviknute plivati u beskonačnom oceanu, gdje ne postoje jasne granice između teritorija, a svi dijele isti prostor. Stoga, nije da se Ribe boje postavljati granice, već često imaju poteškoća prepoznati koje su njihove. 

 

Horoskop