Unsplash
//

Unsplash

A uz vino, ne bismo se nimalo bunili ni uz savršeno upareni sir koji zaokružuje cijelu priču. Jesen je idealno vrijeme za otkrivanje novih okusa, istraživanje vinskih karti i uživanje u onim malim trenucima koji koje ukrademo za sebe i svoje bližnje.

Pronašli smo nekoliko savršenih mjesta u gradu koja će nam pružiti pravi jesenski hedonizam i ugodna skloništa od zagrebačke hladnoće. Ovi barovi i restorani ne nude samo toplu atmosferu i savršenu čašu vina, već su i prava riznica znanja za sve one koji žele naučiti više o svijetu vina. Na tim lokacijama nećete samo uživati u izvrsnim kapljicama, već ćete i imati priliku proširiti svoje vinske horizonte uz stručno vodstvo sommeliera i edukativne degustacije. 

Cheese bar 

Na adresi Augusta Cesarca 2, u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića i Katedrale, smjestio se mali cheese and wine bar koji odiše pravom domaćom atmosferom. U ovom baru simpatičnog uređenja imat ćete priliku kušati sireve karakteristične za različite regije Hrvatske. A nema boljeg načina za jesti dobar sir od onog uz dobro upareno vino! U ponudi su vrhunska hrvatska vina iz svih dijelova zemlje koja su dostupna po čašama. A za sve one koji bi zašli malo dublje u okuse tradicije, moći će birati među 26 vrsta rakija i likera koji su proizvedeni isključivo tradicionalnim metodama. Cheese bar je uveo i ponudu gablece, tako da u jutarnjim satima od ponedjeljka do petka možete pojesti i topal obrok. Tu nećete pogriješiti! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cheese Bar Zagreb (@cheesebarzagreb)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cheese Bar Zagreb (@cheesebarzagreb)

Time 4 Wine 

Restoran 'Time 4 Wine' savršeno je mjesto za istinske ljubitelje vina i fine hrane. Vinski entuzijasti doći će na svoje obzirom da ovaj restoran nudi osvježavajuća vina s jadranske obale, snažna crna vina bogatog okusa, a tu su i kupaže koje spajaju najbolje od jednog i drugog. Uz dobro vino, tu je i dobra hrana koja će zadovoljiti sve vaše ukuse. Time 4 Wine kuhinja kombinira svježe, lokalne namirnice i sezonske okuse koji se odlično slažu s vinskom ponudom. Ako planirate druženje ovog vikena, svakako razmislite o Time 4 Wine restoranu, a pronaći ćete ga u Kamenitoj ulici 5. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Time4wine Restaurant🥩🍷 (@time.4wine)

Pupitres 

Pupitres nije klasični wine bar. Ovo je mjesto nastalo s ciljem širenja znanja o vinu svima onima koji žele učiti o bogatstvu i ljepoti vinske baštine. Začinite svoj dan odlaskom u Medulićevu 12 i kušanjem nekih od 200 etiketa vina iz cijelog svijeta. Uz to kušajte selekciju sireva, bruskete, sendviče, dimljenu ribu, pršut... Zvuči kao raj za sve okusne pupoljke! Ako i niste baš ljubitelj vina, nakon posjete Pupitresa to bi se moglo promijeniti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pupitres - wine bar i vinska škola (@pupitres_bar)

Tesla New generation 

TESLA New Generation prvi je koncept bar u Zagrebu koji spaja dnevne sastanke i dinamični noćni život u jedinstvenom ambijentu. TESLA New Generation nije samo bar - to je centar urbane kulture i mjesto okupljanja za sve one koji traže nešto više. Bogat glazbeni program i degustacije najboljih hrvatskih vina - zvuči kao must visit ove jeseni. Ovaj bar ćete pronaći u Varšavskoj 4.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TESLA New Generation (@teslanewgeneration)

Wine bar Bornstein 

Wine Bar Bornstein dio je legendarne prve otvorene vinoteke u Hrvatskoj, Vinoteke Bornstein. Smješten na adresi Kaptol 19, u povijesnom ambijentu iz 19. stoljeća, Bornstein će vas odvesti u svijet vina u kojem ćete naučiti o bogatoj vinskoj karti koja obuhvaća vrhunska hrvatska i svjetska vina. Ponuda uključuje vođene degustacije vina, edukacije uz sommeliera, izbor vina na čaše, bogate plate sireva, pršuta i šunke te nezaboravne vinske ture. Nakon kušanja, možete posjetiti vinoteku s više od 300 vinskih etiketa uz stručnjake koji će rado podijeliti korisne savjete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bornstein wine bar & shop (@bornstein_zg)

Lifestyle