Conner Ives fw24
launchmetrics //

Conner Ives fw24

Tek smo se vratili s godišnjih odmora, a vrlo dobro znamo što to znači - slušanje glazbe koja nas podsjeća na taj nedavno prekinuti i neprežaljeni godišnji odmor. Ne brinite, i nama je brat ljeta pomalo preko glave. Svaka čast Charli xcx na svemu ikada, no ovog smo tjedna bili malo više staloženi ili kako bi se reklo u današnje vrijeme, demure.

Magdalena Bay - Imaginal Disk

Album ovog synth-pop dua nam je bio na replay tijekom čitavog ljeta, a odavno su nas kupili svojim ovogodišnjim hitom Image. Mica Tenenbaum i Matthew Lewin su se upoznali u srednjoj školi, skupa su svirali u bendu, te su na fakultetu odlučili oformiti duo koji je ove godine predstavio album koji dugo vremena neće silaziti s naše top liste!

Lana Del Rey - Born To Die

Ovog tjedna je Lana Del Rey imala razloga za slavlje. Album Born To Die je službeno postao prvi debitantski album koji je na Billboardovoj ljestvici proveo preko 550 tjedana! Naravno da se ovaj timeless classic našao na našoj ovotjednoj playlist, posebice zbog nezaboravne pjesme koju svi trenutno osjećamo nakon godišnjih odmora - Summertime Sadness.

Curses - Caviar

Luca Venezia je Amerikanac talijanskog porijekla s berlinskom adresom koji nas godinama oduševljava svojim post-punk i disco synth hitovima. Nedavno je predstavio prvi dio svog albuma Caviar na kojem su se pronašle pjesme Elegant Death i Another Heaven, a njegov prethodni studijski album Incarnadine je prošle godine bio glazbena podloga za mnoge Saint Laurent revije pod vodstvom Anthonyja Vaccarella.

Ethel Cain - Preacher's Daughter

Glazbena i modna ikona u nastajanju Ethel Cain se ovog tjedna ponovo popela na visoku poziciju na našoj playlisti, ali i na Billboard ljestvici. Naime, album koji je izdala prije preko dvije godine se u SAD-u tijekom ovog tjedna prodao u rekordnom broju, a Ethel obožavaju i Miuccia Prada i Givenchy. Od gotičkih balada do žalopojki o životu neshvaćenih u ruralnim dijelovima Amerike, Ethel je zaista odličan izbor za vikend tijekom kojeg melankolično priželjkujemo novi odlazak na more.

Clairo - Charm

Ne prakticiramo Clairo shade, već ovu mladu glazbenicu slavimo u svakom smislu. Vječno inspirirana lakim notama i kompozicijama iz sedamdesetih, njen najnoviji album Charm je savršen za svaku priliku. Od ležernog ispijanja jutarnje kave uz pjesme poput Nomad i Thank You do spremanja za večernji izlazak uz Sexy To Someone ili Second Nature, Charm je album koji će nam sigurno obilježiti ovaj vikend.

Mina - Piccolino

Mina, u Italiji poznata kao ''Tigrica iz Cremone'', odavno uživa regionalnu i svjetsku slavu, a debitantske kolekcije Sabata de Sarna za Gucci su njen nadvremenski hit Ancora ovjekovječile u obliku crvene i bordo boje koja apsolutno dominira ovom sezonom. Ipak, društvene mreže su nedavno otkrile njene vanzemaljske i inovativne naslovnice albuma, a najviše ih je impresionirala ona za album Piccolino iz 2011. koju je ilustrirao talijanski umjetnik Gianni Ronco. Naravno, kako je to uvijek slučaj s Minom, iza ove misteriozne naslovnice se kriju još misterioznije i glamuroznije pjesme.

Lifestyle