Lexus
promo //

Lexus

Među tim inovacijama je i Nanoe™ -  posebna i nagrađivana tehnologija koja pročišćava zrak u Lexusovim automobilima. Ova zanimljiva tehnologija  prvi je puta predstavljena 2012. godine u četvrtoj generaciji modela GS. Riječ je modelu koji je, zahvaljujući dobrom omjeru luksuza i voznih performansi, s godinama stekao reputaciju mladenačke i dinamičke limuzine. Nanoe™ tehnologija nastala je u želji da stvore što čišću, zdraviju i ugodniju atmosferu u unutrašnjosti Lexus vozila. Zapravo, ta je tehnologija svojevrsni mali wellness za sve putnike. 

Osim što hladi zrak u kabini, sustav koristi nanoe tehnologiju kako bi dezodorirao zrak u kabini. Istovremeno dok hladi zrak u vozilu, ova sofisticirana tehnologija hidratizira kosu i kožu putnika. Da, dobro ste pročitali - Lexus je toliko mislio na svoje putnike i osjećaj ugode tijekom cijele vožnje da su im omogućili spa-doživljaj. Tehnologija je u međuvremenu poboljšana i unaprijeđena, a posljednja generacija napravljena u suradnji s Panasonicom predstavljena je 2021. godine u limuzini Lexus ES Executive.

Poboljšavajući kvalitetu zraka, tehnologija isporučuje napredne reaktivne komponente 10 puta veće od prethodne nanoe™ tehnologije.

Nanoe™ X tehnologija potiskuje potencijalno štetne i neugodne čestice. Tehnologija otpušta molekule vode nano veličine koje sadrže mikroskopske hidroksilne radikale za dezodoriranje neugodnih mirisa.

No, tu nije kraj dobrobitima! Spomenute molekule vode nano veličine djeluju i protiv plijesni, ali i virusa, bakterija, peludi te alergena. Zbog toga će se i oni koji su osjetljivi na pelud ili ih muče alergije, puno bolje osjećati u Lexusu zahvaljujući ovom sustavu za pročišćavanje zraka. Zanimljivo je pogledati i neke rezultate istraživanja po pitanju te teme; primjerice, studija napravljena prilikom razvoja nove Nanoe™ X tehnologije, pokazala je da su neki alergeni u potpunosti eliminirani.

Ova sjajna inovacija ima blagodati i na kosu te kožu. Nanoe™ X tehnologija sprječava isparavanje vlage te na taj način hidratizira našu kožu. Dobro je, u tom kontekstu, podsjetiti koliko je važno paziti na kožu, iako to nekada zaboravljamo. Koža je najveći ljudski organ koji prekriva površinu cijelog tijela. Ona je svojevrsni štit našeg tijela te je gotovo uvijek izložena vanjskim utjecajima, a koji ponekad mogu negativno djelovati na nju.

Stoga je, ne samo iz estetskih razloga, već i zbog zdravstvenih, važno paziti na našu kožu. Jedan on načina je i hidratizacija, posebice u ljetnim mjesecima kada gubimo puno više vode. Samo neki od benefita hidratiziranja kože su sprječavanje preranog starenja kože, borba protiv bora i smanjenje tamnih mrlja.

Pametan sustav koji štedi energiju

Sustav Nanoe™ X tehnologije je pametan i intuitivan. Automatski prilagođava ovisno o tome je li sjedalo zauzeto ili ne. Ako senzor detektira da je sjedalo zauzeto, otvori se otvaraju, dok inače ostaju zatvoreni. Također, automobil “osjeća” vanjsku i unutrašnju temperaturu kako bi pronašao optimalnu razinu snage i temperaturu. U ekstremnim slučajevima kada temperature divljaju u plus ili minus, odnosno za vrijeme vrućih ljetnih dana ili tijekom zime, sustav otvara sve ventilacijske otvore te nakon što dosegne ispravnu temperaturu, zatvara one nepotrebne radi uštede energije.

Ova nova tehnologija pokazuje veliki napredak i razvoj od prvotne Nanoe tehnologija. Puno veći efekt postignut je zahvaljujući deseterostrukom povećanju broja čestica hidroksilnih radikala koje se emitiraju – s 480 milijardi u sekundi na 4,8 trilijuna. Ova napredna tehnologija posebno je dobra za one vozače koji se kreću po urbanim područjima, a gdje je zrak često jako zagađen. bez obzira na količinu zagađenja, u vašem Lexusu ćete, zahvaljujući Nanoe™ X tehnologiji, uvijek biti sigurni i hidratizirani. 

Lifestyle