Simon Porte Jacquemus
Imaxtree by Launchmetrics //

Simon Porte Jacquemus

Mora li modni dizajner imati besprijekoran stil? Odgovor bi nekad davno bio 'apsolutno', pošto su nekadašnja tradicionalna pravila nalagala da se profesionalno odijevanje mora slagati sa statusom radnog mjesta. Neka od tih pravila stoje i danas, pošto smo naviknuti na tiraniju poslovnog svijeta i njegovih odjevnih komada. Ipak, preokret milenija je donio dizajnere i kreativne direktore koji su se oslobodili te tiranije, te su na kraju posljednjeg defilea modela izlazili odjeveni u svakojake kombinacije.

Ne treba gledati dalje od grandiozne ere Johna Galliana u kući Christiana Diora. Galliano bi završetak svake revije, naročite one za kolekciju visoke mode, završio svojim teatralnim izlaskom u outfitu koji je više ili manje imao veze sa samom kolekcijom ili njenom temom. Diorova kolekcija visoke mode za jesen 2006. je kroz sebe provlačila tematiku Ivane Orleanske, a pistom su stupale manekenke u haljinama prekrivenim srednjovjekovnim oklopima. Galliano se na vrh te piste pojavio u couture svemirskom odijelu, dok se za finale revije kolekcije visoke mode za jesen 2001. pojavio u kombinaciji koja se slagala s temom ''Barbie na planini Tibet''. Sve ove kombinacije su bile prisutne i u njegovom privatnom životu, te je njegov stil vrlo brzo postao jedan od glavnih faktora njegovog ionako fenomenalnog rada.

John Galliano
Imaxtree by Launchmetrics

John Galliano

Kada pomislimo na dizajnere današnjeg vremena čiji je stil obilježio imidž same modne kuće u kojoj rade, nemoguće je ne spomenuti Daniela Roseberryja koji već nekoliko godina radi odličan posao u Schiaparelliju. Unatoč njegovim kolekcijama koje su inspirirane ključnim estetikama ove kuće visoke mode poput nadrealizma, zlata i bogatih izveza, Roseberryjev stil se većinom svodi na traper komplete s ASICS ili New Balance tenisicama. Njegov američki minimalizam koji dakako vuče iz svojih teksaških korijena ovdje nije baš tako jednostavan. Te mu komade nerijetko šije Schiaparelli atelje, poznat po svojoj maestralnosti i vještini konstruiranja apsolutno bilo kakvog odjevnog komada. Zbog toga nije čudno što je Julia Fox, nekadašnja partnerica Kanyea Westa, prije jedne revije iz njegovog ateljea ukrala jedne takve hlače i time se hvalila u nekoliko intervjua.

Daniel Roseberry
Imaxtree by Launchmetrics

Daniel Roseberry

Dizajnerica koja je prije tog posla već bila modna ikona je Victoria Beckham. Bilo to zbog njenog afiniteta prema kvalitetnim i klasičnim komadima ili ormara punog Birkin torbi kojima se ne zna broja, Beckham je davno nadmašila svog supruga u popularnosti i neoborivom statusu modne ikone. Može se reći da sam modni brend Victoria Beckham prati samu osobu s kojom dijeli ime. Bez obzira na određene financijske brige i poneku neisplativu kolekciju, Beckham svoj modni stil i dalje temelji na vlastitom ukusu. Monokromatski outfiti koji se ističu bogatstvom svojih tekstura i materijala, obavezno kombinirani s odličnim modnim dodacima i nakitom, su definitivno dobitne kombinacije u njenoj modnoj priči.

Victoria Beckham
Imaxtree by Launchmetrics

Victoria Beckham

Dizajner kojeg se danas smatra jednim od najzanimljivijih u čitavom svijetu mode je svakako Simon Porte Jacquemus. Njegov je brend svojom jednostavnošću, inovativnosti i pametnim korištenjem kampanja na društvenim mrežama postao globalni fenomen za koji se čini da trenutno ne postoji granica. Inspiriran svojom majkom i djetinjstvom, Jacquemus također dijeli estetiku koja je dominantna u ormaru njegovog osnivača. Nerijetko su to neutralne i zemljane boje, blago asimetrični krojevi koji u sebi skrivaju određenu dozu humora i detalji u nekoj upečatljivoj boji. Možda najbolji primjer Simonovog stila punog flerta sa zabavom je njegovo vjenčanje za dugogodišnjeg partnera Marca Maestrija ili redovni izlasci s njegovom dobrom prijateljicom Dua Lipom.

Simon Porte Jacquemus
Imaxtree by Launchmetrics

Simon Porte Jacquemus

Kako pričati o impresivnom stilu kreativnih direktora i dizajnera bez da se spomene legendarnu Donatellu Versace. Versace je i prije preuzimanja uzdi u obiteljskom poslu konstantno nosila kreacije svog brata i osnivača Giannija, te je istim intenzitetom nastavila nositi i komade koje je dizajnirala u suradnji s kreativnim timom. Donatellin je stil u posljednjih nekoliko godina vrlo jednostavan, posebice po pitanju svakodnevnih ili poslovnih komada. Ipak, s obzirom na to da se ovdje radi o Versaceu, čak i ti jednostavni komadi imaju detalj Meduze, poneki obrub s Greca printom ili su istovremeno primjereno i pretjerano obogaćeni kristalima. Donatellin stil blista na crvenim tepisima, naročito kada je u ulozi pratnje neke velike zvijezde koja je obavezno odjevena u Atelier Versace, haute couture pandan izvornog brenda koji je zaslužan za neke od najspektakularnijih komada na crvenom tepihu.

Donatella Versace
Imaxtree by Launchmetrics

Donatella Versace

Moda