Princeza Diana
Profimedia //

Princeza Diana

Julien’s Auctions je aukcijska kuća koja nas uvijek iznenadi svojim nevjerojatnim inventarom. Ponekad se zapitamo kako su uopće mogli doći u posjed komada koje povezujemo s legendarnim ikonama pop kulture, a nerijetko se u tome nađu komadi poznatih i svjetski poznatih kraljevskih obitelji. Naravno, niti jedno ime ne izaziva toliko ludilo interneta i društvenih mreža, koliko legendarna princeza Diana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Julien's Auctions (@juliens_auctions)

Dianini komadi su se već nekoliko puta pojavili na Julien’s aukcijama, a prošle je godine upravo njena tamnoplava haljina prodana na njihovoj aukciji za rekordan iznos od 1,1 milijuna dolara. Haljina s delikatnim izvezima zvjezdica koju potpisuje dizajner Jacques Azagury je time postala jedna od najskupljih haljina ikada prodanih na aukciji, a trenutno drži rekord za najskuplju haljinu koju je posjedovala princeza Diana. Izgleda da bi ova haljina potencijalno mogla izgubiti svoje titule, pošto će se u narednoj Julien’s akciji u potpunosti posvećenoj nekadašnjoj britanskoj princezi pronaći još nekoliko legendarnih modnih komada, među kojima je vrlo poznata i tražena Murray Arbeid haljina.

Princeza Diana
Profimedia

Princeza Diana

Princeza Diana je ovu haljinu nosila u više navrata. Prvi put e na njoj pojavila na premijeri jedne predstave 1986., te ponovo iste godine na večeri s grčkom kraljevskom obitelji. Haljina je potom ponovo ugledala svjetlost dana nakon što ju je Diana donirala u humanitarne svrhe 1997. godine, te se ona od tada nalazila u privatnom vlasništvu. Trenutna procjena konačne cijene haljine na aukciji je 200 do 400 tisuća dolara, no sigurni smo da će i ona privući more licitacija, a možda zbog svoje popularnosti sruši rekord prethodne Dianine haljine.

Moda