Sam u kući
IMDB //

Sam u kući

Da, dobro ste pročitali u naslovu! Ovog prosinca ćemo imati priliku doživjeti pravu filmsku i glazbenu idilu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Tik pred Božić, 20. prosinca će se održati ova kombinacija koncerta i projekcije filma. Zagrebačka filharmonija će biti zadužena za glazbu filma Sam u kući, a dvoarana će se pretvoriti u kino. Inače, ovo je već ustaljena praksa u velikim gradovima poput Londona, Sydneyja, Chicaga. Na društvenim mrežama smo imali priliku vidjeti snimke iz predivnog Royal Albert Halla. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bobbie Garton | Luxury Travel (@bobbiestraveldiaries)

Postoji smiješna priča kako je nastala ideja za serijal Sam u kući. John Hughes koji je napisao i producirao prva dva dijela, je inspiraciju pronašao dok se pakirao za godišnji odmor.  "Odlazio sam na odmor i pravio sam popis svega što nisam želio zaboraviti. Pomislio sam, 'Pa, bolje da ne zaboravim svoju djecu.' Tada sam pomislio: 'Što da ostavim svog 10-godišnjeg sina kod kuće?'" ispričao je.

Glazbu Sam u kući potpisuje legendarni američki skladatelj John Williams koji je čest suradnik Stevena Spielberga i Georgea Lucasa. Napisao je nezaboravne melodije za filmove kao što su Schindlerova lista, Jurski park, Zvjezdani ratovi, Ralje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zagrebačka filharmonija (@zgfilharmonija)

Sa sigurnošću možemo napisati da se neizmjerno veselimo prosincu u Lisinskom! 

Lifestyle