nutty
Fotografije. Bojan Zibar //

nutty

S dolaskom jeseni, priroda se mijenja, a zajedno s njom i ponuda slastica u vitrinama poznate zagrebačke slastičarnice Orijent. Toplije dane zamijenili su hladniji, a ljetni okusi jagoda i malina sada su prepustili mjesto toplim notama čokolade, kave, meda i karamele. Kesten, kao neizostavna jesenska namirnica, ponovno dolazi u središte pozornosti. Slastičarnica Orijent, koja već godinama slovi kao lider u ponudi kesten kolača, ove jeseni iznenađuje ljubitelje slatkog s čak sedam različitih poslastica s kestenom, uključujući i nekoliko potpuno novih kreacija.

kesten nutty
slastičarnica orijent //

kesten nutty

kesten rolada
slastičarnica orijent //

kesten rolada

legenda o jeseni
slastičarnica orijent //

legenda o jeseni

Poznati kesten pire, koji se tradicionalno poslužuje uz slatko tučeno vrhnje, samo je početak. Orijent je pripremio bogatu paletu slastica u kojoj svaki ljubitelj kestena može pronaći nešto za sebe. Kesten rolada, Maron, Medvedgradska, Martinova, Crna kraljica i Legend o jeseni već su omiljeni klasici, a ove godine predstavljena je i nova slastica koja plijeni pažnju – Mrs. Williams.

mrs williams
slastičarnica orijent //

mrs williams

Ova monoporcija donosi sofisticiranu kombinaciju jesenskih okusa. Prhka košarica napunjena sočnim Williams kruškama, okupanim u domaćem čaju od bazge, prekrivena je raskošnom kupolom od nježnog kesten moussa. Ovaj desert pruža savršen balans između svježih voćnih nota kruške i blagih, elegantnih tonova kestena, uz suptilnu aromu bazge koja se osjeća u pozadini. Njegov aftertaste zaokružuje cijelu priču i čini ovu slasticu pravim melemom za nepce, čak i za one najzahtjevnije sladokusce.

mrs williams
slastičarnica orijent //

mrs williams

Uz novitet s kruškama i kestenom, Orijent predstavlja i još jednu iznimno zanimljivu monoporciju koja spaja bogatstvo pistacija i svježinu malina. Ovaj desert sadrži prhku košaricu punjenu frangipaneom od badema, premazan domaćim džemom od malina te kupolu kremaste pistacije, obloženu u hrskavu glazuru od bijele čokolade. The Pistachio već sada privlači pažnju kao savršeni balans voćnih i orašastih okusa.

the pistachio
slastičarnica orijent //

the pistachio

Svaka slastica u Orijentu pažljivo je osmišljena kako bi pružila cjelovito gurmansko iskustvo. Užitak počinje pri prvom zalogaju i nastavlja se kroz igru okusa koja balansira između svježine i slatkoće. Orijent je ove jeseni ponovno dokazao da tradicija i inovacija idu ruku pod ruku – svaki desert priča svoju priču, a ljubitelji slatkog su pozvani da budu dio ove čarolije.

nutty
Fotografije. Bojan Zibar //

nutty

Ako tražite nešto posebno kako biste uljepšali hladnije dane, slastičarnica Orijent je nezaobilazna destinacija. Neka vas jesen povede na putovanje kroz bogate okuse i mirise koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Lifestyle