Ethan Hawke
Brigitte Lacombe/Media bar //

Ethan Hawke

Ovaj briljantno napisan roman istražuje teme slave, ljepote, ljubavi i iskupljujuće snage umjetnosti, istovremeno donoseći uvid u svijet glume i cijenu koju ona može nositi. Ethan Hawke američki je glumac, scenarist, redatelj i pisac. Tijekom karijere četiri je puta nominiran za nagradu Oscar – dva puta kao glumac i dva puta kao scenarist. Poznat je po ulogama u filmovima Društvo mrtvih pjesnika (1989.), Gattaca (1997.), Dan obuke (2001.) te trilogiji Prije: Prije svitanja (1995.), Prije sumraka (2004.) i Prije ponoći (2013.). Bljesak tame je njegov četvrti roman.

Ethan Hawke
Brigitte Lacombe/Media bar //

Ethan Hawke

U središtu priče je mladi i slavni filmski glumac, čiji se život polako raspada pred očima javnosti. Suočen s posljedicama preljuba prema svojoj supruzi, poznatoj glumici koju javnost smatra jednom od najljepših žena na svijetu, junak se bori s osjećajem srama i krivnje. Dok se njihov brak urušava, život mu postaje tema za komentare, od novinskih stupaca do prolaznika na ulici. U pokušaju da se pomiri sa sobom i pronađe izlaz iz kaosa, okreće se velikom životnom izazovu - glumi u kazalištu, tražeći novi smisao kroz umjetnost.

Bljesak tame
promo //

Bljesak tame

Roman je već izazvao oduševljenje kritike. John Warner iz Chicago Tribunea hvali Hawkea kao "uspješnog glumca, pisca, redatelja i producenta" koji je napisao "odličan roman". Patti Smith ističe da je knjiga "totalno obuzima", dok Financial Times naglašava kako je Hawke "bravurozno dočarao svijet glumačke grandioznosti, nabrijana ega, krhkosti samopouzdanja i ispraznosti slave". Metro pohvaljuje roman kao "napisan s istinskim žarom i originalnošću".

Bljesak tame
promo //

Bljesak tame

Roman Bljesak tame donosi intiman pogled u kompleksnost života pod svjetlima reflektora i kako umjetnost može postati put prema osobnom iskupljenju.

Lifestyle