Imaxtree //

Vladavina Muccie Prade

Kada kažemo da nismo previše iznenađeni rezultatima onda prvenstveno mislimo na Miu Miu i Pradu, brendove koji se opet nalaze na samom vrhu liste najtraženijih. O formuli uspjeha Miuccie Prade sigurno će se još dugo učiti kako na modno, tako i na poslovno orijentiranim fakultetima jer moramo priznati kako je žena apsolutni majstor u svom poslu. Odmah ispod Pradinog carstva nalaze se Loewe i Bottega Veneta što je samo dokaz da se u modi i dalje cijeni inovativnost i estetika koja slavi klasiku s modernim prizvukom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LYST (@lyst)

Sljedeća tri mjesta pripadaju Saint Laurentu (koji je čak pao za jedno mjesto), Moncleru i Versaceu, a na iznenađenje mnogih, Balenciaga se popela za čak 4 mjesta i tako prešla Valentino, Jacquemus, Gucci i Burberry (koji je pao za 3 mjesta). Ostatak liste ne donosi previše iznenađenja, osim što je Diesel pao za čak 4 mjesta što nam je iznenađenje s obzirom na nekoliko jako dobrih prijašnjih kolekcija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LYST (@lyst)

Top 10

Kako god, stanje je manje-više ne promijenjeno, a kada govorimo o najtraženijim modnim komadima i tu smo otprilike već mogli predvidjet one koji će dominirati popisom. Tako su Miu Miu tenisice nastale u suradnji sa sportskim brendom New Balance, prve od top 10 komada, a prate ih srebrene Khaite naušnice koje nedvojbeno podsjećaju na viralne Bottega Veneta Drop naušnice. Naravno, tenisice nisu jedini Miu Miu komad koji je na ovom popisu, pa mu tako društvo prave i Miu Miu kupaće gaćice te klasična crna polo majica.

Lyst

Na popisu su se očekivano pronašle i Alaïa balerinke koje su zauzele 4. mjesto kao i Carhartt smeđa oversized jakna i (na veliko iznenađenje) Balenciaga Rodeo torba koja je zauzela visoko 6. mjesto. Ostala tri mjesta pripadaju Rick Owens crnoj gala haljini koju smo vidjeli na gotovo svakom celebritiju ove godine, Area Cut-out trapericama i Saint Laurent Panthos sunčanim naočalama koje će, kako sada stvari stoje, dominirati i ovom proljetno/ljetnom sezonom.

Lyst

Lyst

Sve u svemu, s nestrpljenjem iščekujemo sljedeću Lyst analizu jer nas jako zanima kakvo će se stanje nastaviti s Balenciagom kao i hoće li Sabato de Sarna uspjeti vratiti Gucci na nekadašnje visine Alessandra Michelea.

Moda