Foto: Pexels
Foto: Pexels //

Foto: Pexels

Sjetimo se da je prošle godine Charlotte Tilbury predstavila smeđu nijansu svoje popularne maskare Pillow Talk Push Up Lashes, nazvane Dream Pop, s kojom je najavila povratak prirodnog make-upa. No, Charlotte Tilbury nije jedini brend koji zagovara pomak iz klasične crne u smeđe nijansu. TooFaced je također predstavio čokoladnu verziju svoje najprodavanije maskare Better Than Sex, uključujući i tekući eyeliner u istom tonu. Odgovarajući na zahtjeve kupaca, i Glossier je lansirao smeđu verziju svoje omiljene maskare Lash Slick, koja je već dostigla veliku popularnost. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rudi Berry (@therudiberry)

Zašto smeđa maskara?

Nježnije smeđe nijanse omogućuju prirodniju usklađenost s originalnom bojom trepavica, što je posebno korisno za osobe svjetlije puti s plavom, crvenom ili sijedom kosom. S druge strane, za osobe s prirodno tamnim trepavicama, smeđa maskara pruža mogućnost eksperimentiranja i unosi dašak promijene u njihovu svakodnevnu make-up rutinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thrive Causemetics (@thrivecausemetics)

Dok crna maskara donosi dramatičan izgled, smeđa nudi suptilnu eleganciju koja se lako prilagodi svakodnevnim i večernjim stilovima. Pruža mekaniji i topliji okvir oku, naglašavajući trepavice na prirodan način, zbog čega je idealan alat za postizanje "no make-up " izgleda koji je posebno popularan u posljednjih nekoliko godina. Tako je njezina prilagodljivost, prirodna elegancija i svestranost čine go-to proizvodom.

 

 

Ljepota