Giorgio Armani
Fotografije: Launchmetrics //

Giorgio Armani

Relativno nepoznata činjenica je to da je Giorgio Armani prvo studirao medicinu s ciljem da postane kirurg. Iako mu se taj san nije ostvario, vidljivo je koliko signor Armani dobro razumije ljudsko tijelo i sve njegove pokrete. Možda je upravo to razlog zašto svaki Armani ili Armani Privé komad ima taj prepoznatljivi ‘second-skin’ trenutak u kojem čak i haljine s bezbroj perlica i kristala izgledaju udobno. 

Omiljeni dizajner mnogih zvijezda, od Nicole Kidman, Viole Davis i Cate Blanchett, Armani je jedan od rijetkih koji njeguje privatne i poslovne odnose s hollywoodskom kremom već desetljećima. Naravno, od samih početaka su se svi zaljubili u njegova meko rezana, androgina odijela, jedno od kojih se pojavilo na naslovnici albuma Nightclubbing legendarne Grace Jones. Giorgio je jedan od jedinih dizajnera koji uz to istovremeno odlično pliva u ekstravagantnim i bogato izvzezenim couture siluetama, a oboje balansira na izuzetno zdrav i nimalo nametljiv način. Bila to bunda od perja za Lady Gagu ili najglamuroznija silueta za Michelle Yeoh, Armani is the way to go

Povodom njegovog devedesetog rođendana i gotovo četrdeset godina karijere, obljetnice koju će proslaviti iduće godine, smo se prisjetili recentnih i fenomenalnih trenutaka iz njegovih kolekcija.

Armani Privé, proljeće 2014.

Armani Privé, jesen 2015.

Giorgio Armani, jesen 2016.

Armani Privé, jesen 2017.

Armani Privé, jesen 2018.

Armani Privé, jesen 2021.

Giorgio Armani, proljeće 2024.

Moda