New York str F24
Launchmetrics //

New York str F24

Inkluzivnost je danas jedan od ključni aspekta u modnoj industriji. S tim rečeno, plus size moda je doživjela ogroman porast popularnosti i kvalitete posljednjih godina, s brendovima koji više ne zanemaruju potrebe većih konfekcijskih brojeva, već ih stavljaju u središte pozornosti. U nastavku donosimo nekoliko relativno novijih svjetskih plus size brendova koji svojim inovativnim dizajnima i filozofijom lagano mijenjaju ustaljena pravila modne industrije.

1. Eloquii

Eloquii je jedan od vodećih plus size brendova koji nudi moderne, sofisticirane i pristupačne komade za žene. Ono što ovaj brend izdvaja je njegova raznolika ponuda, od elegantnih haljina do poslovne odjeće, Eloquii se ponosi time što dizajnira odjeću koja laska ženama s oblinama i pomaže im da naglase svoju ženstvenost i samopouzdanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ELOQUII (@eloquii)

2. ASOS Curve

ASOS Curve kolekcija dio je popularne online trgovine ASOS. ASOS Curve nudi trendi komade za sve prigode, od ležerne odjeće do večernjih haljina, a brend je posebno popularan među mlađim ženama koje žele izgledati moderno bez kompromitiranja udobnosti i pristupačnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ASOS (@asos)

3. Universal Standard

Universal Standard je brend koji je podigao ljestvicu kada je riječ o kvaliteti i inkluzivnosti. S rasponom veličina od 00 do 40, ovaj brend nudi moderne i minimalističke komade koji su savršeni za svakodnevno nošenje. Njihova filozofija je jednostavna - moda treba biti dostupna svima, bez obzira na veličinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NATURALIZER (@naturalizer)

4. Good American

Iza Godd American brenda stoji Khloé Kardashian, a brend je posebno poznat po svojim trapericama koje savršeno pristaju ženama svih veličina. Good American je s vremenom proširio svoju ponudu i na druge odjevne komade poput haljina i jakni. Njihova filozofija je osnažiti žene da se osjećaju samopouzdano u svom tijelu, bez obzira na konfekcijski broj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GOOD AMERICAN (@goodamerican)

5. Lane Bryant

Lane Bryant je jedan od pionira plus size mode, s dugom poviješću koja datira još iz 1904. godine. Ovaj brend posebno se ističe po svojoj poslovnoj i formalnoj odjeći. Osim odjeće, Lane Bryant nudi i široku paletu donjeg rublja i modnih dodataka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lane Bryant (@lanebryant)

6. Sinéad O’Dwyer

Sinéad O'Dwyer, irska modna dizajnerica sa sjedištem u Londonu, postala je jedno od najvažnijih imena u modnoj industriji zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu inkluzivnosti i tijelima izvan standardnih modnih normi. Ove godine je dobila i prestižnu Zalando Visionary Award što je samo dokaz koliki je zapravo njen utjecaj na suvremenu modnu scenu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sinéad O'Dwyer (@sjodwyer)

 

Moda