street style
launchmetrics //

street style

S obzirom na to da od sljedećeg tjedna napuštamo naše stolove u redakciji i krećemo raditi od kuće (čitajte plaže) bacili smo se u malo dublju analizu svih modnih trendova koji će obilježiti ovo ljeto. Ako ćemo biti iskreni, većinu njih smo do sada već i predvidjeli, što uz pomoć revija za proljeće/ljeto, što uz pomoć neizostavnih društvenih mreža poput Instagrama i TikToka. 

I da, istina je da se ljeti najradije ne bismo skidali iz kupaćih kostima, ali svaka sezona sa sobom donosi neke nove modne trendove koje ne želimo propustiti. Kada ćete nositi prozirnu haljinu ispod koje ne trebate obući još deset dodatnih slojeva, ako ne na ljeto? Osim prozirnih haljina i suknji ovoga ljeta nosimo i mrežaste komade poput balerinki i torbi za plažu, ali ne izostaje ni sveprisutna sporty chic elegancija koju postižemo uz pomoć sportskih kratkih hlača i dres majica. 

U nastavku izdvajam pet najzanimljivijih ljetnih modnih trendova koji će po našem mišljenju apsolutno dominirati ovom sezonom:

Mrežasti i heklani komadi

Veliki, ali veliki trend ove sezone su mrežasti i heklani modni komad. Za popularnost ovoga trenda rekla bih da je najviše "kriv" brend Bottega Veneta u čijim smo predzadnjim kolekcijama vidjeli nekoliko maestralno napravljenih mrežastih haljina, suknji, parea i torbi. Gabriela Hearst i Proenza Schouler također su imali nekoliko odličnih primjera, a ne smijemo zaboraviti ni na nove mrežaste balerinke brenda Alaïa. Što se tiče domaće modne scene tu bismo izdvojili Krie Design i projekt Provir koji su napravili savršenu ljetnu torbu od ribarske mreže. 

Dresovi i ostali sportski komadi 

Ne znam je li to zbog aktualnih Olimpijskih igara ili tenniscore estetike, ali izgleda kako su svi poludjeli za sportskom odjećom. Ovdje ne mislim na ženske sportske topiće, već na muške nogometne dresove koje it-djevojke na društvenim mrežama vješto stiliziraju uz Miu Miu sporty chic kratke hlače i tenisice. 

Capri hlače 

Još jedan must have su capri hlače koje su idealan izbor kada imate za obaviti nekoliko stvari po gradu ili kada idete na jedan pravi ljetni roadtrip. Viđali smo ih kod brendova Phillip Lim i Coperni koji ih je stilizirao uz grudnjak, oversize sako i japanke. Savršen su spoj već spomenute sporty chic estetike i minimalizma, a ja ih osobno, osim uz oversize sako, volim nositi i u kombinaciji s polo majicama

Bijela s pomakom

Nosi nam se bijela boja, ali doslovno! Ove sezone sve je u zraku lepršavih bijelih haljina, kako onih elegantnijih za grad i izlaske, tako i onih opuštenijih za plažu. Od predivne bijele Loewe haljine, do one Jil Sander s ogrtačem, ovosezonske bijele haljine pune su osobnosti. Ovdje posebno možemo izvojiti i čipku, odnosno bijele čipkaste topove koje jednostavno obožavamo! 

Prozirne suknje

Suknje su u trendu kroz cijelu godinu, ali ove sezone (uz balloon modele), fokus se stavlja na prozirne pencil suknje koje smo viđali kod brendova Carven, Givenchy i Missoni. Odličan su odabir za ljetni izlazak uz šljokičasti topić ili recimo zavezanu lanenu košulju i sandale, a dobar su i prijelazni komad za jesen kada ih nosimo uz oversized sako kako bismo im dodali malo strukture i učinili ih još moćnijima. 

Moda