pexels
//

pexels

Svaki od nas nosi neki teret prošlosti, ali za određene horoskopske znakove, prošlost je više od uspomene – ona je mjesto na kojem se duša nastanjuje, gdje se nalaze i njihova najveća sreća i najdublje rane. Ipak, ova tri znaka posebno ističu se po svojoj vezi s prošlošću. Svaki od njih na svoj način gradi mostove prema onome što je bilo, dok sadašnjost prolazi kroz njihove ruke poput pijeska.

Rak

Rakovi su veliki čuvari emocija i sjećanja. Njihova se sjećanja skupljaju poput prašine na starim knjigama, čuvajući svaki trenutak, svaku riječ, svaki osmijeh. Za Rakove, prošlost nije samo nešto što se dogodilo – to je mjesto gdje nalaze sigurnost i toplinu. Najviše im nedostaju trenuci kada su se osjećali voljeno i zaštićeno, pa često ponovo proživljavaju ta sjećanja. Mjesec, koji vlada ovim znakom, ujedno vlada i našim emocijama i memorijom, stoga nije čudno da je Rak najosjetljiviji kada su u pitanju dani prošlosti.

Bik

Ako je Rak vođen srcem, Bik je vođen instinktom – a taj instinkt često traži povratak na staro. Bikovi nisu oduševljeni promjenama; za njih je prošlost ono što je bilo sigurno, jasno i postojano. Kao zemljani znak, oni čeznu za stabilnošću i često idealiziraju prošla vremena kada je sve bilo na svom mjestu. Sjetni su zbog jednostavnosti prošlosti – starih prijatelja, mirnih jutara, okoline koja je uvijek ista. Bik će često vrtiti slike iz starih albuma, provesti sate uz stare pjesme, pitajući se zašto sve ne može biti kao nekada. 

Škorpion

Za razliku od Raka i Bika, Škorpion ne gleda na prošlost s nostalgijom. Njegova veza s onim što je bilo nosi mračniju, dublju notu. Škorpioni su znakovi preobrazbe, ali da bi se transformirali, moraju se suočiti sa svojim prošlim demonima. Za njih je prošlost mjesto gdje se skrivaju njihove najdublje tajne, intenzivne emocije i neriješeni konflikti. Oni će se često vraćati u prošlost ne zato da bi je slavili, već da bi je analizirali, pokušali pronaći odgovore i nadvladali ono što ih proganja.

Horoskop