Launchmetrics //

Ponekad imamo osjećaj kao da jedan od najvećih beauty problema koji vodimo su - ispucale usne. Nemojte nas uzeti za riječ, ali imamo osjećaj da ne prođe više od tjedan dana, a da nam usne ne postanu dehidrirane i da ne uhvatimo same sebe kako ih grickamo. Malo stvari nam odvlači pažnju kao ispucale i osušene usne i odlučile smo ih+m, jednom za zauvijek stati na kraj. 

Put prema mekanim usnicama nije samo mazanje usana velikom količinom proizvoda za hidrataciju, već na njih utječu i brojni vanjski faktori. I dok ne možemo utjecati na nagle promjene vremena, jake vjetrove i stres koji svakodnevni život nosi sa sobom, možemo utjecati na kvalitetnu i održivu rutinu njege usana. Evo svega što trebate znati.

Hidratacija je ključ svega

Kao i s njegom ostalih dijelova tijela, ključna je duboka i temeljita hidratacija. Usne se mnogo isušuju tijekom noći pa kako biste to zaustavili važno je prije spavanja namazati usne gustim slojem hidratantnog proizvoda to može biti vazelin ili vaše omiljeni balzam za usne. Njega usana ne smije biti samo tijekom noći, već je važno da tijekom cijelog dana sa sobom imate proizvod kojim ćete hidrirati usne (ovo ćete htjeti raditi posebno poslije jela). 

Melem Lips&Cheeks Fresh Magnolia

Melem Lips&Cheeks Fresh Magnolia

Prilikom kupovine proizvoda, uvijek obratite pažnju na hidratantne sastojke proizvoda poput shea maslaca, pčelinjeg voska, ulja moringe i kokosovog ulja, za zadržavanje vlage. Također, prilikom odabira ruža za usne usredotočite se na formule koje su hranjive, a izbjegavajte mat ruževe koji dodatno isušuju usne i pogoršavaju pukotine i ljuskice. Sve više brendova balzama u ponudi imaju balzame u boji koji će vašim usnama dodati potrebnu boju i sjaj, a u isto vrijeme će ih njegovati. 

IMMORTELLA Balzam za usne

IMMORTELLA Balzam za usne

Ne zaboravite na izgraditi rutinu

Kao što smo već naglasili, njega usana ne znači samo mazanje usana hidratantnim proizvodom, već je potrebno malo više truda. Jedan od najvažniji koraka je svakako i piling usana. U ponudi su dostupni razni proizvodi koji se fokusiraju baš na usne, a možete ih koristiti uz prste ili lagano utrljati s mekanom četkicom za zube. Piling radite po potrebi do dva puta tijekom tjedna,a te pažljivo i nježno nanesite proizvod i isperite ga s usana.  

Frankly Good Milky Smoother, tretman za usne

Frankly Good Milky Smoother, tretman za usne

Vanjski čimbenici...

Izbjegavajte lizanje i grižnje usana:jer tako gulite usne i one postaju suhe i iritirane te na njima nastaju ranice kojima ipak treba jedno vrijeme da zarastu. 

BIOBAZA Tropic Sun Lip Balm

BIOBAZA Tropic Sun Lip Balm

Osim hidratantnih proizvoda za usne važno je da održavate cjelokupnu hidrataciju unoseći dovoljnu količinu vode, izbjegavajući pretjeranu konzumaciju kofeina i koristeći ovlaživač zraka kod kuće za borbu protiv suhog zraka u zatvorenom prostoru.

Frankly Good, Tretman za usne u boji

Frankly Good, Tretman za usne u boji

APIVITA BALZAM ZA USNE S MARELICOM

APIVITA BALZAM ZA USNE S MARELICOM

Elle Beauty Awards