Rick Owens SS22
Launchmetrics //

Rick Owens SS22

Kada pomislimo na Ricka Owensa, vladara tame i potpunog anarhista modnog svijeta, široka komercijalna dopadljivost i koncept hit proizvoda nam nije nešto što nam prvo može pasti na pamet. Možda nam na pamet može pasti isključiva suprotnost od toga. Naravno, kupuju ljudi Ricka, no ne oni koji mare za trendove ili valove mikroestetika. Brend i čitav modni etos Ricka Owensa možemo lako svrstati u one niche modne brendove koji imaju svoju ključnu i vjernu, ponekad mnogobrojnu publiku od koje dobro žive, no nikada im nije bilo u interesu probijati se u teškašku kategoriju i boriti se s nekim puno jačim brendovima u konglomeratima. Možete onda zamisliti naš šok kada smo na nedavnom LYST indeksu najpopularnijih modnih proizvoda, gdje se već uobičajeno odvija sudar titana poput Miu Miu, Saint Laurenta, Carhartta i Balenciage, ugledali Prong haljinu.

Rick Owens SS22
Launchmetrics

Rick Owens SS22

Rick Owens SS22
Launchmetrics

Rick Owens SS22

Prong haljina se prvi put pojavila u kolekciji za proljeće 2022. Predstavljena na već uobičajeno grandioznoj reviji u Palais de Tokyo, jednog od Rickovih omiljenih mjesta za prikazivanje revija, odmah je zapala za oko mnogim obožavateljima, modnim entuzijastima i kritičarima koji su pohvalili njenu geometrijsku i oštru kvalitetu. Na samoj reviji smo vidjeli nekoliko varijanti Prong haljine, po dužini i po materijalu, a sve su se naposljetku našle u prodaji. Možda za popularnost ove haljine Rick može zahvaliti Kim Kardashian, pošto je njenu lepršaviju verziju nosila na vjenčanje Paris Hilton. Kim se još jednom pojavila u ovoj haljini, no u izvedbi s metaliziranim kožom, u emisiji Jamesa Cordena iste godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kardashian Social (@kardashiansocial)

Ova je haljina dostupna u nekoliko verzija, a sve ih povezuje intrigantni oblik poprsja za koji je zaslužan tvrdi, metalni okvir. Unatoč metalnom dijelu, društvene mreže hvale udobnost i izdržljivost ovog komada koji je vrlo brzo postao omiljen mnogim zvijezdama i ostalim posjetiteljima tjedana mode. Uz to sve, ovo je prvi put u nekoliko godina da se komad Ricka Owensa pojavio na Lystovom indeksu, te je to samo pokazatelj da i niche/underground orijentirani brendovi itekako imaju svoje konje za utrku kada je u pitanju igra dobrog proizvoda i hit komada sezone.

Rick Owens SS22
Launchmetrics

Rick Owens SS22

Rick Owens SS22
Launchmetrics

Rick Owens SS22

Moda