Instagram
@ //

Instagram

U posljednjih nekoliko godina, Zagreb je doživio pravi procvat u svijetu koktela, sa sve većim brojem barova i barmena koji unose kreativnost i inovacije u svoje ponude. Ovi koktel barovi, ne samo da služe kao mjesta za opuštanje i uživanje, već i kao mjesta za obilježavanje posebnih trenutaka s vašim najbližima.

Bilo da preferirate klasične koktele poput Mojita i Martinija ili želite eksperimentirati s modernim i egzotičnim kombinacijama okusa, zagrebačka koktel scena ima nešto za svakog. Istražili smo neka od najboljih mjesta u Zagrebu gdje možete uživati u vrhunskim koktelima, od poznatih barova do skrivenih dragulja. Svako mjesto nudi jedinstvenu atmosferu i poseban pristup koktelima, čineći Zagreb pravim rajem za ljubitelje koktela. Mnoga ova mjesta nude i ponudu hrane zbog čega uz svoj najdraži koktel možete i prizalogajiti.

THE SWANKY BAR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli STAY SWANKY IN ZAGREB! (@stayswankyzg)

The Swanky bar nalazi se u Ilici 50. Industrijski uređena terasa na nekoliko katova stvara ugodnu podnevnu i večernju atmosferu u kojoj možete uživati u klasičnim koktelima. Ne možete pogriješiti odabirom koktela jer je svaki, iako uobičajen koktel, iznimnog, bogatog okusa. U sklopu bara nalazi se popularni SOI fusion bar koji ima široku ponudu hrane za brunch i ručak. Osim ponude vrhunskih koktela i hrane, The Swanky bar nudi smještaj koji se nalazi odmah iznad bara. Zbog velike popularnosti vikendom se preporučuje rezervirati stol kako bi si osigurali mjesto.

ROOTS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli roots.zagreb (@roots.zagreb)

Roots je savršen primjer kako ponudu koktela podići na novu razinu pružajući jedinstvenu priču. Nalazi se u blizini Swanky bara u Tomićevoj 5. Prostor je preko dana preslatki brunch place, a navečer se pretvara u romantično mjesto za ispijanje koktela uz tacos platu. Kokteli nose imena različitih država i iza svakog stoji priča. Simpatični i uvijek dostupni konobari objasnit će vam kako se koji koktel treba piti i što ga čini jedinstvenim. Uz unutarnji prostor ima i vanjsku terasu koja pruža izravan pogled na Zagrebačku žičaru. Kao i u Swanky baru rezervacije za vikend su nužne ako si želite osigurati mjesto.

BOOGIE LAB

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BoogieLAB (@boogielab_zagreb)

Iako je poznatiji po brunchu, Boogie lab u večernjim satima uz nekoliko večernjih jela nudi i ponudu koktela koji su nas oduševili. U elegantno uređenom prostoru, u stilu 70-ih i 80-ih, u sklopu Parka Kneževa uvijek se traži mjesto više. To potvrđuje njihovu izvrsnost i posvećenost svakom dijelu kako doručku, ručku i večeri, tako i piću pa i koktelima. U ponudi imaju koktele s potpisom Boogie Laba zanimljivih naziva: Pilot Ep., Violet Confusion i It's meant to be. Ako se ipak želite držati svog omiljenog tu su i klasični kokteli poput Negronija, Mimose i Bellinija koji su jednako ukusni.

DEŽMAN BAR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dežman bar (@dezmanbar)

Dežman bar nalazi se u istoimenoj ulici Dežmanova 3. Također nude široku ponudu vrhunske hrane za sve obroke. U sklopu Dežman bara nalazi se Dežman mini bar koji u ponudi ima 5 autorskih koktela Marina Karinje, ali i klasične koktele. Ako ste ljubitelj sofisticiranih mjesta Dežman bar savršen je izbor za vas.

PEACHES AND CREAM BAR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Peaches & Cream bar (@peaches_and_cream_bar)

Kako bi se malo udaljili od centra Zagreba, pronašli smo Peaches and Cream bar. Autentična ideja dvaju ljubitelja koktela, Dominika Bečvardija i Mišela Posaveca, rezultirala je jedinstvenim barom na Trešnjevci u Krapinskoj ulici 8. Vrlo vrijedna lista klasičnih i koktela s potpisom, oduševit će i iznenaditi vaša nepca spajanjem naizgled nespojivih sastojaka. Ponuda pića prilagođena je dobu dana, ali i sezoni u kojoj se nalazimo. Zanimljivo dizajnirani interijer i još zanimljiviji okusi stvaraju nezaboravno iskustvo za hladnija vremena, a na terasi možete uživati tijekom proljetnih i ljetnih temperatura.

LANDSKY BAR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Landsky Bar (@landsky30)

Landsky bar u Ozaljskoj 146 savršen je primjer kako svjetski poznat proizvod pretvoriti u autentičan. Ono što ih čini posebnima je njihova konceptualna karta koktela „Gradski parkovi“. Svaki koktel nosi ime jednog Zagrebačkog parka i priča njegovu priču. Za svoje koktele koriste najmodernije miksologije poput milkwasha, fatwasha i karbonizacije. Ako vam se ovo sve čini prekomplicirano i ljubitelj ste klasičnih okusa, u ponudi imaju i svima znane koktele poput Pornstar Martinija, Tom Collinsa i Bloody Maryja.

Lifestyle