Launchmetrics //

Da, dobro ste pročitali. Sunce, znoj, more, kreme za sunčanje i ostali uvjeti tijekom toplijih dana mogu ostaviti loše posljedice na našu kožu i bitna joj je hidratacija. Sigurno poznajete neku osobu (ako vi niste jedna od njih) kojoj se koža tijekom ljeta "pogorša" i izbiju joj brojne bubuljice i akne. Jedan od načina na koje se to može pokušati spriječiti jest hidratacija.

Kako bismo održali kožu hidratantnom i nahranjenom tijekom ljeta, važno je držati se nekoliko pravila o njezi, a mi vam otkrivamo ona najvažnija.

Tekućina, tekućina i još tekućine

Naša koža je naš najveći tjelesni organ, a u isto vrijeme je i prva crta obrane od vanjskih čimbenika. Štiti nas od topline, UV zraka i zagađivača te pomaže u regulaciji tjelesne temperature. Kako bi učinkovito obavljala svoje funkcije, koža mora biti dobro hidratizirana jer se tako potiče elastičnosti kože, lijep ten i regeneracija stanica. Ljeti je naša koža izložena pojačanoj vrućini i suncu, što može dovesti do prekomjernog znojenja i proizvodnje masnoće, a zbog nedovoljnog pijenja vode može doći do istinske dehidracije kože. I ne, to što se mastite ne znači da niste dehidrirani. Pijenje vode je prvi i najvažniji korak za nahranjenu kožu lica i tijela. Obavezno je barem 2 L u danu, a preporučuje se i više kad su ekstremne vrućine.

Važno je obnavljati hidratizaciju

Sunce je jedan od naših najboljih prijatelja i najvećih neprijatelja, a veoma utječe na hidrataciju kože. Kako ne možemo u potpunosti izbjeći sunce, važno je da koristite hidratantne proizvode nekoliko puta u danu. Predlažemo da osim korištenja hidratantne kreme tijekom jutarnje i večernje skincare rutine, ne zaboravite ni na njezino obnavljanje prije i poslije dolaska s kupanja ili boravka na suncu.

Jedite hranu bogatu vodom

Namirnice poput krastavaca, lubenice i jagoda ne samo da nam pomažu da budemo hidratizirani, već i vašoj koži pružaju bitne vitamine i antioksidanse. Izbjegavajte konzumaciju alkohola i kofeina jer oni mogu dehidrirati kožu. Pokušajte ograničiti njihov unos, posebno u vrućim danima. Ako trebate neko piće uz vodu, odaberite biljne čajeve (možete dodat led za ledeni čaj).

Kako izabrati kremu?

Kada je riječ o odabiru hidratantne kreme za ljeto, bitno je da se odlučiti za laganu, nekomedogenu formulu koja neće začepiti pore niti ostaviti osjećaj težine na koži. Potražite sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina i aloe vere koji pružaju intenzivnu hidrataciju bez osjećaja masnoće. Ne zaboravite nanijeti kremu za sunčanje kao dio dnevne rutine hidratacije kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka.

 

Elle Beauty Awards