Launchmetrics //

Po svemu sudeći, bit će ovo jesen denima. Jakne i košulje od trapera već su stigle u brojne trgovine, a ne manjaka ni traper dodataka, poput torbica, čizama i šilterica za glavu. No, jedan komad je u posebnom fokusu i ove jeseni, a riječ je o dobrim starim traper hlačama. Sigurna sam kako nitko od nas ne može zamisliti život i svakodnevne lookove bez ovog proslavljenog komada odjeće, a jesen 2024. donosi povratak nekoliko ključnih modela koji već sada dominiraju ulicama i modnim pistama. U nastavku izdvajamo pregled najpopularnijih stilova koje ne smijete propustiti ove sezone.

1. Široke traperice s visokim strukom 

Široke traperice, inspirirane 70-ima, s visokim strukom pružaju savršen spoj udobnosti i stila. Idealne su za ležerne, ali i elegantne lookove, a ove jeseni ih kombiniramo uz topove, lepršave bluze i naravno chic oversized blejzere. Posebnu su u fokusu dark denim modeli koje smo vidjeli i na brojnim poznatim osobama poput Cindy Crawford, Hailey Bieber i Emily Ratajkowski.

2. Cargo traperice 

Praktične i cool, cargo traperice ove jeseni doživljavaju svoj veliki povratak. Njihova funkcionalnost, s velikim džepovima, čini ih savršenim izborom za svakodnevne lookove, a odlično se slažu s oversized jaknama i jednostavnim grafičkim majicama.

3. Traperice s izvezenim detaljima 

Možda niste išli za tim, ali traperice s izvezenim detaljima poput cvijeća i ostalih šarenih motiva, itekako su ponovno in the fashion. Najbolji primjer je posljednja Gucci Resort kolekcija u kojoj je bilo nekoliko jako dobrih komada.

4. Skinny traperice 

Iako su prethodnih sezona ustupile mjesto širokim krojevima, skinny traperice i dalje su prisutne, osobito u tamnijim nijansama. One su univerzalan komad koji možete nositi u bilo kojoj prilici, od posla do večernjeg izlaska, pa koliko god neki bili protiv ovog modela, zapravo su komad koji manje-više svatko od nas ima u svojoj jesenskog garderobi. 

5. Traperice ravnog kroja 

Ovaj model odgovara svim tipovima tijela i može se lako kombinirati s različitim modnim komadima. Ravne nogavice i visok struk čine ih idealnim za elegantan, a opet ležeran outfit, a odlično idu i u kombinaciji s chic cipelama na petu. 

6. Izblijedjele i "distressed" traperice 

Za one koji vole opušteniji i buntovniji izgled, izblijedjele i "distressed" traperice bit će neizostavni dio garderobe i ove modne sezone. Ovaj model se odlično kombinira s kožnim jaknama i gležnjačama i odiše grunge estetikom koja je uvijek u trendu. Uz njih, na scenu se vraćaju i traperice u bijeloj boji koje smo također viđali u kolekcijama za jesen/zimu 2024.

Elle izbor: 

 

Moda