Magda Butrym
KAROL WYSMYK //

Magda Butrym

Ovo novo poglavlje posveta je gradu koji zauzima posebno mjesto u njezinu srcu te ju neprestano intrigira i inspirira.

Magda Butrym
KAROL WYSMYK

Magda Butrym

Od samog početka butika, kreativna direktorica je nastojala stvoriti prostor koji potiče jedinstveni dijalog između njezinog osebujnog dizajnerskog jezika i grada koji pokreće njezinu kreativnost. Prijeratna zgrada u Foksalovoj ulici 13/15, eklektičnog stila i neobaroknih elemenata, pokazala se savršenom lokacijom. Šarena povijest ulice Foksal i trajni duh stare Varšave koji je još uvijek tamo prisutan pomogli su u donošenju konačne odluke. Prije gotovo tri stoljeća, u njoj se nalazio istaknuti gradski vrt u francuskom stilu, svakodnevno zadovoljstvo varšavske aristokracije.

Magda Butrym
SZYMON GRECKO

Magda Butrym

 “Otvaranje prvog butika brenda u tako jedinstvenom obliku i na tako jedinstvenom mjestu ispunjava moj san o prostoru u kojem se mogu uključiti sva osjetila posjetitelja i prepričati moj dizajn na nov, višedimenzionalan način,” kaže Magda Butrym.

Magda Butrym
KAROL WYSMYK

Magda Butrym

Butik je sam po sebi vizualno i osjetilno iskustvo, jedinstveno ne samo u Poljskoj nego i globalno. Nema tradicionalnih izloga; umjesto toga, ruže posađene ispred zgrade – prepoznatljivi simbol brenda – nagovještavaju njezinu lokaciju. Ulaskom u povijesnu zgradu, prelaskom stubišta ukrašenog cvjetnim polikromama i prolaskom kroz monumentalni portal, kupci ulaze u svijet brenda koji se savršeno odražava u profinjenom, kohezivnom interijeru. Dizajniran u suradnji sa švedskom arhitektonskom tvrtkom Stamuli, butik sadrži mješavinu povijesnih elemenata iz zgrade - poput štukatura u obliku biljaka, popločanih kamina i polustupova s ​​ukrasnim kapitelima - sa suvremenim detaljima.

Magda Butrym
KAROL WYSMYK

Magda Butrym

Dok se mnogi luksuzni trgovci diljem svijeta odlučuju za strogost i minimalizam u dizajnu svojih trgovina, Magda Butrym zagovara originalnu estetiku koja odražava etos njezine tvrtke: beskompromisnu ženstvenost. Senzualni elementi dekora naglašeni su okruglim formama, mekim teksturama i dubokim osjećajem harmonije. Nasuprot ulaza, brončana skulptura, "Bacello" Gina Bogonija iz 1976., dodaje autentičnost interijeru butika - njen apstraktni prikaz ženske siluete (koji podsjeća na Veneru iz Willendorfa) istaknut je u niši, simbolizirajući snažnu, senzualna ženstvenost koja nadahnjuje dizajnericu i zrači u njezinim kreacijama.

Magda Butrym
KAROL WYSMYK

Magda Butrym

Vodeći butik — i njegov izgled — pomno su osmišljeni iu smislu iskustva kupnje kupaca. Prva prostorija, zadržana u nijansama bjelokosti i puderasto ružičaste, prikazuje odabrane konfekcijske odjevne predmete (trenutačno iz kolekcije SS24 Slavic Chic) i modne dodatke, uključujući širok izbor Brigitte torbica ("it-bag" modne kuće). Ovaj reprezentativni prostor kruži oko mekanog "otoka": kremaste, zaobljene sofe koja namjerno evocira asocijacije na žensko tijelo. Druga prostorija, u kojoj su izložene cipele, nakit i ostali modni dodaci, zadivljuje spojem klasičnih unutarnjih ukrasa i posebno kupljenog vintage namještaja: ovalni stol koji je dizajnirao Karl Springer iz 1980-ih, rijedak komad dizajna i kultna djela Japanski vizionar Masanori Umedy—baršunaste stolice u obliku ruže i luster La Murrina iz 1960-ih izrađen od ljuskica Murano stakla. Prostrana svlačionica—sa svojim mekim krem ​​tepisima i golemim zavjesama—mušterijama nudi osjećaj potpune intime i slobode. Vrhunac posjeta butiku Magde Butrym je diskretna i elegantna prostorija za pakiranje—privatni prostor održavan u crvenoj ruži i crnoj tinti.

Magda Butrym
KAROL WYSMYK

Magda Butrym

Moda