Unsplash
//

Unsplash

Topli dani pred nama donose brojne boravke u prirodi i zabavu, ali isto tako i uvećano znojenje. To je sve prirodno i normalno, nemamo se čega sramiti i znojenje treba prestati biti tema o kojoj se priča šaptom. Svi se znojimo, neki manje, neki više (za sve što izlazi iz zone "normalnosti", bilo bi dobro da se obratite liječniku) - a isto tako svi trebamo koristiti dezodorans. 

Bit ćemo u potpunosti iskreni i priznati da nam se znalo dogoditi da u jutarnjoj žurbi zaboravimo nanijeti dezodorans i to nam je utjecalo na raspoloženje tijekom čitavog dana. Kada na sebi imamo dezodorans kojem vjerujemo u glavi imamo jednu brigu manje i nemamo potrebu konstantno provjeravati naše pazuhe i brinuti "čujemo" li se. Ipak, kako bismo bili u potpunosti sigurni da nam dezodorans neće s vremenom "popustiti" potrebno je odabrati onaj pravi.

Sigurno ste se prilikom kupovine zatekli kako stojite pred policama prepunim dezodoransa te ne znate koji je idealan za vas.Bilo da razmišljate o isprobavanju nove vrste dezodoransa, prelaska na prirodne alternative ili jednostavno želite univerzalni proizvod pronalazak pravog proizvoda može biti iscrpljujući proces. Na današnjem tržištu mogućnosti se čine beskonačne, ali kako razlikovati dezodoranse i odabrati onaj pravi?

Za početak, važno je znati osnove dezodoransa i antiperspiranata. Dok dezodoransi prvenstveno neutraliziraju i smanjuju neugodan miris bez utjecaja na proizvodnju znoja, antiperspiranti sadrže aluminijeve soli i djeluju tako da smanjuju znojenje. Ovo je prva informacija koja vam je potrebna u pronalasku pravog proizvoda. Naravno, možete imati obje vrste i koristiti prema potrebama toga dana jer znamo da se svaki tijelo drugačije ponaša po danima. Također, važno je znati da neki sastojci (kao što je zinc neodekanoat) poboljšavaju svojstva neutralizacije mirisa, dok alternative bez aluminija često sadrže kukuruzni škrob za upijanje znoja. Međutim, važno je paziti na sastoje jer neki sastojci (kao što je natrijev bikarbonat), iako učinkoviti u suzbijanju znojenja, mogu izazvati iritaciju kod osoba s osjetljivom kožom. Također, svi oni koji imaju osjetljivu kožu, mogli bi razmisliti o korištenju proizvoda koji nema formulu na bazi alkohola kako bi izbjegli dodatne probleme poput suhoće ili iritacije kože.

Iako je pronalazak savršenog dezodoransa poprilično osobna stvar, u nastavku vam donosimo naše favorite.

GAMARDE Green Tea nježni roll-on dezodorans

GAMARDE Green Tea nježni roll-on dezodorans

Melem Cold Cream Deo Roll-on

Melem Cold Cream Deo Roll-on

Borotalko Original

Borotalko Original

OLIVAL Natural Deo Stick Tea Tree

OLIVAL Natural Deo Stick Tea Tree

APIVITA Bee Fresh 24h Deodorant Microbiome Respect

APIVITA Bee Fresh 24h Deodorant Microbiome Respect

 

Elle Beauty Awards