prof. dr. sc. Velimir Šimunić i
John Pavlish //

prof. dr. sc. Velimir Šimunić i Anita Šimunić

Najvažnija kategorija svakog izdanja prestižnih Elle Style Awards je ona za životno djelo. Ovom nagradom slavimo sve one koji su svojim napornim radom i postignućima unaprijedili hrvatsko društvo, kulturu i znanost. Ovogodišnji laureat važne nagrade za životno djelo je prof.dr.sc. Velimir Šimunić, kojem čitavo hrvatsko društvo duguje puno toga.

prof. dr. sc. Velimir Šimunić i
John Pavlish //

prof. dr. sc. Velimir Šimunić i Anita Šimunić

Prof.dr.sc. Velimir Šimunić redovni je profesor ginekologije i porodništva na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Uža mu je specijalnost humana reprodukcija (subspecijalist) i dugogodišnji je predsjednik Hrvatskog društva za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju pri Hrvatskom liječničkom zboru. Prof.dr.sc. Šimunić je davne 1982. započeo IVF program u Petrovoj te je upravo on zaslužan zašto je Republika Hrvatska sedma zemlja na svijetu u kojoj je prije točno 40 godina rođeno prvo dijete pomoću izvantjelesne oplodnje. Zahvaljujući upravo toj metodi, u Hrvatskoj se svake godine rodi 1600 djece.

Prof.dr.sc. Velimir Šimunić se nakon primitka nagrade zahvalio emotivnim i upečatljivim govorom. Priznaje, iako je kroz svoju karijeru dobio nekoliko nagrada, nije očekivao jednu ovakve vrste. Istaknuo je važnost svake žene u društvu, te snagu svake žene koja odlučno zakorači u nerijetko zahtjevan postupak umjetne oplodnje. Kako sam kaže, iako zna da je napravio puno za unapređenje ovog postupka u Hrvatskoj, volio bi da je mogao napraviti još više. U govoru se naposljetku dodatno zahvalio našoj glavnoj urednici Jeleni Veljači, direktorici Ivoni Čulo, te ostatku redakcije koja im se prije same dodjele pridružila na pozornici. Bila nam je izuzetna čast zajednički biti dio ovog velikog i važnog trenutka.

Elle Style Awards