Jelena Balić bartulović
John Pavlish //

Jelena Balić bartulović

Moda i fotografija idu ruku pod ruku od svojih začetaka. Jedno bez drugog ne može postojati, te dijele dugu poveznicu i tradiciju. Neke od najboljih i najprepoznatljivijih fotografija u povijesti čovječanstva su bili rezultati upravo modnih fotografa, od Richarda Avedona do Nadie Lee Cohen. Hrvatski modni fotografi već godinama nižu uspjehe na domaćem i internacionalnom terenu, te je bilo zaista teško odabrati samo jednog. Ove smo godine prepoznali odlično oko i fenomenalnu viziju Jelene Balić, te je s punim pravom zaslužila Elle Style Award za najboljeg modnog fotografa powered by Zlatarna Dodić. Ovu prestižnu nagradu su joj uručili Iva Radić i Saša Šekoranja. 

Jelena Balić bartulović
John Pavlish //

Jelena Balić bartulović

Pod blicevima fotoaparata Jelene Balić svaka se žena osjeća sigurno, jer zna da će fotografija biti najbolja verzija nje same. Zato Jelenu obožavaju svi, od modela do najvećih zvijezda koje se bez sustezanja opuštaju ispred njezinog objektiva. Jelena je autorica brojnih komercijalnih kampanja, ona je čarobnica svjetla koja i studijsku modu može pretvoriti u san, a ponosni smo što je autorica i Elleove posljednje naslovnice, te beauty editorijala koji su već preuzele i druge svjetske redakcije našeg časopisa. Ipak, priznaje da najsjajniji flash u njezinom oku zasja od pogleda na kćer Iskru.

Jelena Balić Bartulović, Franjo Dodić i Paško Dodić
John Pavlish //

Jelena Balić Bartulović, Franjo Dodić i Paško Dodić

Tradiciju spoja svijeta mode i fotografije je ove godine podržala Zlatarna Dodić, obiteljska tvrtka koja tradiciju shvaća ozbiljno i osobno. Kao i svaki modni fotograf, obitelj Dodić vrednuje stručnost, preciznost, strast i kvalitetu. U njihov poslovni model je utkana tradicija i temeljne obiteljske vrijednosti, te pod tim geslom nakit proizvode preko 50 godina. To se preslikava i na njihovu ponudu, gdje su kao zadatak odabrali očuvati motive hrvatskog tradicionalnog nakita iz svih krajeva naše zemlje. Zlato, srebro, dijamanti i ostalo drago kamenje nije ograničeno samo na njihovu ponudu, već su u Zlatarni Dodić otvoreni za suradnje i prijedloge, te nema nakita koji njihovi vješti majstori ne mogu proizvesti.

Elle Style Awards