Elfs
john pavlish //

Elfs

Modna industrija je, osim što je među najljepšim na svijetu, jedna od najkonkurentnijih i najkompleksnijih poslovnih sfera. Kreativnost nije preduvjet samo dobrih kolekcija, već je potrebna i u razvoju poslovne strategije jednog brenda, njegovoj promociji i uspješnom poslovanju. Hrvatsku modnu scenu čini dobar broj modnih dizajnera koji su svoju kreativnost uspjeli dobro unovčiti i pretvoriti svoje brendove u prave, profitabilne tvrtke, čime su dokazali kako kreativnost i biznis apsolutno mogu ići ruku pod ruku. Među velikim brojem takvih smo ove godine prepoznali brend ELFS, te smo im dodijelili nagradu za najbolji modni biznis powered by PBZ. Dvojcu iz ELFSa su ovu nagradu uručili predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber i predsjednik zaklade Solidarna Ivan Blažević.

Elfs
john pavlish //

Elfs

Dizajneri Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić su ELFS razvijali paralelno uz studij, a svoje kolekcije izlažu na velikim samostalnim modnim revijama. Posljednjih godina svojim su se dizajnom istaknuli u samom vrhu hrvatske mode, te su pritom razvili pravo modno poslovno carstvo. Prepoznatljivi su po poimanju mode kao zabave, iz sezone u sezonu iznova oduševljavaju kritiku i publiku svojim revijama i kolekcijama. Brojna su poznata lica krasila njihove kampanje, te od samih početaka predstavljaju dobar putokaz za sve dizajnere u našoj regiji.

Poslovno carstvo poput onog koje stoji iza brenda ELFS nije lako izgraditi, posebice kada su u pitanju vođenje poslovanja i financije. Mnogi dizajneri se na svom početku susreću s problemom manjka sredstava potrebnih za materijale, izradu, održavanje revija i slično. Zahvaljujući lepezi mogućnosti i usluga koju pruža Privredna Banka Zagreb, njihovi problemi bi mogli postati dio prošlosti. Banka koja je posvećena odgovornom poslovanju i društvenom razvoju je već nekoliko puta pružala podršku hrvatskoj modnoj industriji, kako suradnjom na našim nagradama, tako i podržavanjem kružnog gospodarstva, spore mode i umjetnosti tijekom svog dugogodišnjeg poslovanja. Dio je veće globalne mreže, baš kao što je i priroda same modne industrije današnjice, te ju s hrvatskom modom spaja izvrsnost i promicanje domaćih interesa na bezbroj inovativnih načina.

Elle Style Awards