Iphone 16
istyle //

iPhone 16

Datum Appleovih lansiranja novih proizvoda se svake godine zaokruži u kalendaru. Do sada sam ih uvijek gledala preko live streaminga s kokicama, kao da gledam najveću filmsku premijeru sezone. Jedan od najboljih dijelova njihovih prezentacija su reklame u kojima su gotovo uvijek sjajno pogođeni vizuali i glazba. Ove godine sam imala priliku uživo gledati predstavljanje novih proizvoda i sve doživjeti iz prve ruke. Nisam baš potegnula do Silicijske doline, ali sam otišla do zagrebačke trgovine iSTYLE.

Iphone 16
istyle //

iPhone 16

Apple je novim iPhoneom puno toga obećao, a izgleda da su sva obećanja ispunjena. iPhone 16 Pro modeli će imati najnoviji A18 čip koji uz novi iOS18 garantira nikad bolje trajanje baterije, a poznata sinergija software i hardware tehnologije zaista pruža odlično korisničko iskustvo. Naravno, kamera je uvijek jedan od glavnih fokusa ovog brenda i tome sam se najviše radovala.

Iphone 16
istyle //

iPhone 16

Uz očekivano odličnu kvalitetu fotografija i videa je dodana potpuno nova tipka Camera Control. S pomoću nje možete mijenjati otvor blende, zumirati, mijenjati načine snimanja - ako želite promijeniti na portretni mod fotografiranja, dovoljno je da prstom pređete po Control tipki. Tipka, s kojom ujedno možemo pokrenuti snimanje videa ili brzinski uslikati neki trenutak, također pruža blagu vibraciju pri određenim postupcima, što cijelom iskustvu dodaje osjećaj korištenja profesionalnog fotoaparata. Iskreno, nakon nekoliko dana provedenih on the go i duboko u fotografiranju svega oko sebe, mogu s pravom reći da i kvaliteta fotografija parira onim profesionalnim fotićima.

iPhone fotografija
//

Fotografirano s iPhone 16 Pro

Još jedna značajka novog iPhonea je ta što može snimati u 4K rezoluciji s čak 120 frameova u sekundi. Stabilizacija slike je nikad bolja. Dok se iPhone pomiče, snimka je stabilna i teče besprijekorno. Ono što mi se posebno svidjelo je to što novi iPhone ima mogućnost rezanja i zaustavljanja videa za vrijeme snimanja. Tako možete nakon snimanja jednog kadra pokraj crvenog gumba stisnuti simbol pauze koji zaustavi video, te kasnije možete bez problema nastaviti snimanje. Ovako na kraju dobijete već uređeni video, bez da nakon u trećoj aplikaciji režete i spajate kadrove satima.

iPhone fotografija
//

Fotografirano s iPhone 16 Pro

Prednja kamera je toliko izoštrena da imate osjećaj kao da se gledate u zrcalo, što se svakako može zahvaliti iPhoneovoj briljantnoj kvaliteti zaslona. Zaslon iPhonea 16 Pro ima zaobljene kutove koji prate njegov prekrasan i zakrivljeni dizajn. Super Retina XDR zaslon boje prikazuje na toliko realističan i živopisan način, a gledanje videa snimljenih njegovim Pro kamerama pruža gotovo filmsko iskustvo.

iPhone fotografija
//

Fotografirano s iPhone 16 Pro

Mogućnost dodatnog uređivanja je novost i u aplikaciji Diktafon. Prije je bilo moguće snimiti samo jedan zvuk i moglo se samo njime manipulirati. Od sada će se moći dodavati slojevi, pa nije ludo zamisliti kako glazbenici i glazbenice mogu, koristeći samo ovu aplikaciju, snimiti iduću hit pjesmu. Nadalje, primijetila sam da je mikrofon daleko bolji na 16-ici nego na mojoj 12-ici. Zvukovi su kristalno čisti i bolje se hvata glas, čak i s puno veće udaljenosti.

Imala sam visoka očekivanja po pitanju baterije, a zaista me iznenadilo što se baterija odlično držala, bez obzira na to što sam od ranog jutra snimala sve u najvećoj 4K kvaliteti. U okvirno 4 sata mi je baterija pala za samo 15 posto, što je duplo manji pad nego na mojem starijem iPhoneu.

iPhone fotografija
//

Fotografirano s iPhone 16 Pro

Novi Pro model je zaista idealan za sve one koji žele odličnu kameru, ali i pregršt novih funkcionalnosti koje se zaista ne mogu pronaći u njegovoj konkurenciji. Uz to, iPhone ima neusporedivo najbolji smartphone zaslon na tržištu. Doda li se uz to i njegov odličan dizajn koji je u Pro seriji izveden u čvrstom titaniju odličnih boja, iPhone 16 Pro je zaista najbolji modni dodatak u svakoj situaciji.  I ovo lansiranje Apple proizvoda je samo potvrdilo da ću i dalje nastaviti zaokruživati taj famozni datum u rujnu, te s nestrpljenjem iščekivati još odličnih proizvoda!

Lifestyle