Unsplash //

Jesen donosi mnogo toga lijepoga, šuštanje lišća pod nogama, tople boje u prirodi i omiljeni sezonski napitak - pumpkin spice latte. Ovaj mirisni, začinski napitak kombinira bogate okuse cimeta, muškatnog oraščića i klinčića s klasičnom kavom i mlijekom. Rezultat je topli, utješni napitak koji miriše na jesenske dane i donosi osjećaj topline i ugode.

Kako je nastao?

Pumpkin spice latte izvorno je kreiran 2003. godine od strane popularnog lanca Starbucks. Ideja je bila stvoriti napitak koji će uhvatiti duh jeseni i proširiti sezonsku ponudu kave. Iako su u početku postojale sumnje u uspjeh okusa bundeve u kombinaciji s kavom, pumpkin spice latte je brzo stekao popularnost i postao globalni fenomen. Također, društveni mediji odigrali su veliku ulogu u popularizaciji ovog napitka. Svake jeseni, hashtagovi poput #PumpkinSpice i #PSL preplave Instagram i TikTok, pa je tako pumpkin spice latte postaje must-have dodatak za svaku šetnju po jesenskom krajoliku.

Varijacije okusa

Osim klasične verzije, pumpkin spice latte dolazi i u raznim varijacijama. U mnogim kafićima možete naručiti verziju s biljnim mlijekom (kao što su bademovo, zobeno ili sojino), a za one koji ne piju kavu, često je dostupna verzija s chai začinima ili vrućom čokoladom s okusom bundeve.Ovaj mirisni napitak postao je sinonim za jesensku atmosferu i nezaobilazan izbor ljubitelja kave diljem svijeta, a ako se pitate gdje ga možete popiti u Zagrebu, donosimo vam popis najboljih mjesta koja nude ovaj cozy napitak. 

1. Cogito Coffee

Smješten u srcu grada, Cogito Coffee poznat je po svojoj kvalitetnoj kavi, a tijekom jeseni uvode i pumpkin spice latte na svoj meni. Ova mala, ali omiljena kavana savršeno je mjesto za uživanje u toplom napitku uz mirnu atmosferu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cogito Coffee (@cogitocoffeeroasters)

2. Express Bar

Ako ste u centru grada, Express Bar nudi brz i kvalitetan servis za sve one u žurbi. Njihov pumpkin spice latte priprema se s pažljivo odabranim začinima i domaćim sirupom, čime savršeno dočarava okus prave jeseni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Express Bar (@express.bar.zg)

3. Quahwa Coffee Roasters

Za one koji vole posebnu pripremu kave, Quahwa Coffee Roasters je idealno mjesto. Njihov pumpkin spice latte priprema se od svježe mljevene kave te domaćeg začinskog sirupa, što ga čini posebnim jesenskim iskustvom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli QUAHWA — Specialty coffee shop & roastery (@quahwaroastery)

4. Ziggy's Coffee

Slogan Ziggy's Coffee glasi "ozbiljna kava za van" i ne možemo se više složiti s njim. Ako tražite pumpkin spice latte za van, Ziggy' Coffe je jedno od novijih mjesta u Zagrebu koje je poznato po vrhunskoj pripremi kave, a svake jeseni u ponudi imaju sezonske napitke koje obožavamo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ziggy's Coffee - OZBILJNA KAVA ZA VAN (@ziggyscoffee.hr)

5. Mlinček

Mlinček je još jedno popularno mjesto među ljubiteljima kave u Zagrebu. Smješten u zapadnom dijelu grada, ovaj simpatični kafić poznat je po opuštenoj atmosferi i kvalitetnoj kavi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mlinček (@koncept_mlincek)

6. Bo41

Bo41 je moderan i šik kafić, poznat po svom trendi interijeru i ponudi visokokvalitetne kave i slastica. Ovo mjesto privlači urbanu publiku koja cijeni estetski ugodan ambijent i odličnu uslugu što ga čini idealnim za one koji traže mirnu oazu usred grada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli b041.zagreb (@b041.zagreb)

7. Très Chic café

Très Chic Café je mali, ali poseban kafić u Zagrebu, koji privlači ljubitelje vrhunske kave. Smješten u jednom od urbanih dijelova grada, Très Chic svojim imenom savršeno opisuje dojam koji ostavlja – poseban, misteriozan i jako ugodan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Très Chic café (@tres.chic.cafe)

Lifestyle