Izložba esencija ljepote
promo //

Izložba esencija ljepote

Jedan od rijetkih pojmova čije se značenje uistinu krije u subjektivnom doživljaju promatrača. Riječ je to koju svakodnevno koristimo, a rijetko kad o njoj promišljamo. Ne postoji jedna definicija niti jedno viđenje ljepote, ne postoji standard ljepote, postoji samo stalna ljudska potraga za osjećajem koji nas inspirira, motivira, potiče na dobra djela i budi u nama želju da ga podijelimo s drugima. 

Izložba esencija ljepote
promo //

Izložba esencija ljepote

Upravo zato, u vrijeme kad se neprestano postavljaju novi i preispituju postojeći standardi ljepote, u Zagrebu se otvara izložba koja će posjetitelje odvesti u svijet mašte, kreacije, propitkivanja. „Esencija ljepote“ izložba je koja se održava u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika (HDLU) od 11. do 13. listopada, i koja će na dosad neviđen način zaintrigirati posjetitelje i probuditi sva njihova osjetila potaknuvši razmišljanje o malim svakodnevnim ritualima kojima često ne dajemo pravo značenje. 

Izložba esencija ljepote
promo //

Izložba esencija ljepote

Važnost ljepote kao kategorije koja je sveprisutna kroz epohe u društvenom, ekonomskom i umjetničkom smislu, prikazat će ova multimedijalna izložba koja će nas podsjetiti kako beauty rituali sežu još u doba antičke Grčke. Ljudska je civilizacija oduvijek koristila razne sastojke iz prirode i okoliša kako bi proizvela proizvode za njegu, ukrašavanje i uljepšavanje tijela. Nekad su ti proizvodi imali ulogu identiteta, poput plemenskih obilježja, kasnije ulogu životnog standarda i kvalitete života, a ponekad su beauty proizvodi imali revolucionarnu ulogu. Početkom prošlog stoljeća crveni ruž je označavao emancipaciju žena, sigurnost, samopouzdanje i ulogu, koju su s prvim znacima osnaživanja, žene počele igrati u modernom društvu.

Izložba esencija ljepote
promo //

Izložba esencija ljepote

Ekonomski prosperitet značio je dostupnost proizvoda kojima se odražavala snaga i pozicija ljepote koja je postala važan način izražavanja i komunikacije. L'Oreal grupa, danas vodeći igrač u beauty svijetu, odigrala je važnu ulogu u napretku, inovacijama i usavršavanju beauty tehnologije, ali i u prihvaćanju ljepote u našim različitostima, posebnostima, u inkluzivnosti i poštivanju svega što čini osobnost i identitet. Individualnost i autentičnost među najvažnijim su vrijednostima koje L'Oreal grupa njeguje i koje potiče kroz brojne projekte inkluzije, osnaživanja, poštovanja i prihvaćanja.  Ova će izložba u pet različitih segmenata prikazati različita viđenja i doživljaje ljepote, povijesni razvoj industrije i socio-ekonomski značaj proizvoda koji su postali dijelom naše svakodnevice: od omaža prvom ružu za usne, prvoj boji za kosu, do brojnih inovacija koje danas imaju ne samo dekorativnu nego i zaštitnu, njegujuću ulogu. Posjetitelji će moći saznati kako su se kroz povijest mijenjali ideali ljepote, kad su se i zašto šminkali muškarci, što u ekonomiji znači pojam „efekt crvenog ruža“ te što predstavlja ljepota danas u vrijeme individualne slobode i globalizma. 

Izložba esencija ljepote
promo //

Izložba esencija ljepote

Vođeni željom da poimanje ljepote postane individualna svrha postojanja svakog čovjeka i da je ljepota života upravo u prihvaćanju svih različitosti, L'Oreal je za potrebe ove izložbe udružio snage sa zagrebačkom Školom primijenjene umjetnosti i dizajna. Učenici škole će u svojim radovima dati odgovor na pitanje što je za njih ljepota, a najbolji radovi bit će prikazani na ovoj izložbi koja je otvorena za javnost od 11. do 13. listopada. 

Izložba esencija ljepote
promo //

Izložba esencija ljepote

Koliko je ljepota važna, govore razni statistički podaci, no, ono po čemu će ova izložba biti posebna je priča o ljepoti koju sukreiraju sami posjetitelji. Ljepota je kroz povijest rušila barijere i brisala granice. Ideja izložbe „Esencija ljepote“ je otkrivanje svega što ljepota jeste i postavljanje novih slobodnih puteva ljepote jer ljepota je u nama. 

Izložba „Esencija ljepote“ moći će se razgledati u radno vrijeme galerije HDLU od 11. do 13. listopada, ulaz je slobodan, a više informacija potražite na FB događaju Esencija ljepote.

Lifestyle