Instagram @dayfornightlab
//

Instagram @dayfornightlab

Poznati njemački modni fotograf Norbert Schoerner ostavio je dubok trag u modnoj industriji. U razdoblju između 1998. i 2002. godine Schoerner je radio za modnu kuću Prada gdje je napravio pomak u modnoj fotografiji. Među prvima je počeo korisitit nove tehnike fotografiranja tadašnjih modela, a njegova virtuoznost kasnije je utjecala na ostatak te industrije. 

Britanski izdavač IDEA pripremio je novo izdanje knjige PRADA ARCHIVE 1998–2002 u kojemu slavi Schoernera i njegov rad s Pradom. U najvećem fokusu nove knjige su kampanje koje je njemački fotograf snimio u razdoblju od 1998. do 2002. godine. Svoju vrlo uspješnu karijeru Norbert Schoerner započeo je još u osamdesetim godinama prošlog stoljeća nakon što se iz rodne Bavarske preselio u London. Krajem devedesetih, točnije 1998., potpisuje dvogodišnji ugovor s Pradom. 

Njegove fotografije bile su prava revolucija u tadašnje vrijeme jer je počeo fotografirati novom tehnikom. Fotografije su bile oštre, fokus je bio na detaljima, Pradine stvari u svakodnevnom okruženju, a pritom je bila naglašen oblik i svakodnevna funkcija odjevnih predmeta. 

U realizaciji knjige koja slavi njemačkog fotografa sudjelovao je Jonny Lu Studio koji je bio zadužen za umjetničku režiju. Glavna karakteristika je što na 178 stranica nema nikakvog teksta osim naslova pa će se čitatelji moći diviti fotografijama koje oduzimaju dah. 

Rasprodana u rekordnom roku

Knjiga je nedavno izašla u prodaju međutim rasprodana je u rekordnom roku. Svih 750 primjeraka knjige koji su bili dostupni na tržištu sada su rasprodani. Dobra vijest za zaljubljenike u modu je ta da će knjiga vjerojatno biti ponovno dostupna, a do tada će se distribuirati samo odabranim prodavačima diljem svijeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by norbert schoerner studio (@dayfornightlab)

Lifestyle