Unsplash //

S dolaskom jeseni dolazi i potražnja za bogatim, toplim bojama koje naš dom mogu pretvoriti u pravu oazu udobnosti. Među njima se izdvaja boja bundeve kao pravi hit za interijere i dekoracije. Ova nijansa, koja varira između bogate narančaste i nježnijih tonova zlatne i smeđe, idealna je za stvaranje osjećaja ugode i pripreme prostora za hladnije dane. 

Unsplash //
Unsplash //

Kako unijeti boju bundeve u interijer na suptilan način?

Boja bundeve može biti savršen izbor za  zidove koji će postati središnja točka prostorije. Ova boja najbolje dolazi do izražaja u dnevnim boravcima, blagovaonicama ili hodnicima, gdje će stvoriti dojam topline, ali ako niste spremni za tako velik korak, razmislite o dodavanju namještaja u ovoj nijansi - narančasta fotelja, sofa ili stolice u blagovaonici unijet će živost i svježinu u prostor.

Unsplash //
Unsplash //

Jedan od najlakših načina kako unijeti boju bundeve u interijer je i putem tekstila. Jastuci, deke i zavjese u ovim tonovima lako se mogu uklopiti u neutralnu paletu boja i dati prostoru potrebnu toplinu. Jesen je idealno vrijeme da zamijenite lagane, ljetne materijale težim tkaninama poput baršuna i vune koje će u kombinaciji s narančastom nijansom pružiti ugodan, raskošan dojam.

Također, male keramičke bundeve, svijeće u obliku bundeve ili vaze u toplim narančastim nijansama, mogu biti diskretni, ali efektni ukrasi za svaki kutak. Dodajte im i sezonske biljke poput suhog cvijeća ili lišća u zlatnim i crvenkastim nijansama kako biste postigli skladnu cjelinu.

Unsplash //

Usklađivanje s drugim bojama

Boja bundeve odlično se kombinira s neutralnim nijansama poput bež, sive i bijele. Također, možete je kombinirati s tamnozelenim, smeđim i zlatnim tonovima. Ako volite smjele kombinacije, probajte ju uklopiti s ljubičastim ili plavim detaljima kako biste postigli kontrast koji osvježava prostor. U nastavku izdvajamo 8 ukrasa s kojima to možete postići:

Elle Izbor

keramička vaza 3,99 eur
Reserved home //

keramička vaza 3,99 eur

 

Lifestyle