unsplash
//

unsplash

Beč (15. studenog – 26. prosinca 2024.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Christmas Markets Vienna (@christmasmarketsvienna)

Poznatiji kao najbolji advent u Europi, Bečki advent trebao bi biti broj jedan na svačijoj travel listi ove zime. Na više lokacija u centru grada možete pronaći božićne ukrase, štandove s hranom i topla pića, a glavna atrakcija čitavog sajma je visoki svod na trgu ispred Gradske Vijećnice koji će vas sigurno oduševiti.  

Budimpešta (17. studenog 2024. – 1. siječnja 2025.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Visit Budapest (@visitbudapest_official)

Advent Bazilika naziv je božićnog sajma u Budimpešti. Nalazi se ispred Bazilike svetog Stjepana, a prošle godine proglašen je najboljim adventom u Europi. Na jednom od najljepših trgova čitave Mađarske možete uživati u kuhanom vinu, home-made vrućoj čokoladi te kupiti ručno rađene tradicionalne božićne dekoracije. 

Ljubljana (29. studenog 2024. – 5. siječnja 2025.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Visit Ljubljana (@visitljubljana)

Na Trgu Prešeren pa sve uz šetnicu uz rijeku Ljubljaniucu prostire se ljubljanski božićni sajam. Klizalište se nalazi u parku Zvezda, a uz klizalište se nalazi i dio sajma koji je pet-friendly! Advent u Ljubljani, kao i drugi, sadrži mnoge božićne ukrase i proizvode na prodaju, no ponuda uključuje i slovenski dizajn, te proizvode napravljene od recikliranih materijala. 

Graz (22. studenog – 24. prosinca 2024.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 1000things Magazine (@1000thingsmagazine)

Advent u Grazu prostire se kroz cijeli centar grada. Glavna lokacija jest Glavni trg, a blizu Gradskog parka nalazi se Zimski Svijet, klizalište od 3.000 kvadratnih kilometara. Osim klizanja, možete isprobati hokej i druge sportove. Sajam osim lampica krase i svjetlosni likovi koji su projektirani na krovove sajmišnih kućica. 

Salzburg (21. studenog 2024. – 1. siječnja 2025.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Salzburger Christkindlmarkt (@salzburgerchristkindlmarkt)

Ove godine Advent u Salzburgu slavi pedesetu obljetnicu! Jedan je od najstarijih božićnih sajmova u Europi, a nalazi se u srcu UNESCO zaštićene svjetske baštine. Svake godine, zadnji četvrtak prije prve adventske nedjelje označava početak adventskog sajma, a posebno osmišljena svijetla projicirana su iznad čitavog sajma poput zvijezda. 

Lifestyle