Pernille Teisbaek
Instagram //

Pernille Teisbaek

Energija u prostoru u kojem živite je i više nego važna, a dolazak jeseni donosi i potrebu za ugodnijom i toplijom atmosferom u domu. Jesen je vrijeme kada priroda mijenja svoje boje, a mi se povlačimo u svoje tople kutke, tražeći udobnost i toplinu. U nastavku donosimo pet savjeta kako postići ovaj cozy osjećaj u svom domu za nadolazeće jesensko razdoblje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Afty💜 (@aftyrn)

1. Dodajte teksture

Jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina da svoj dom učinite toplijim je dodavanje teksture. To mogu biti deke, prekrivači, jastučići, tepisi i zavjese. Birajte materijale poput vune, flanela ili krzna, koji pružaju dodatnu toplinu i mekoću. Tepisi odlično zadržavaju toplinu, posebno na hladnijim podovima poput pločica ili parketa. Dodajte nekoliko slojeva jastučića na sofu ili fotelju kako biste stvorili ugodno mjesto za opuštanje uz toplu šalicu čaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LONGO | Interior Creator (@l0ngo)

2. Koristite tople boje

Boje mogu značajno utjecati na osjećaj topline u prostoru. S dolaskom jeseni, razmislite o zamjeni ljetnih, svijetlih tonova s toplijim nijansama. Boje poput terakote, tamno crvene, smeđe, maslinasto zelene i zlatne stvaraju ugodnu, toplu atmosferu. Ako ne želite bojati zidove, dodajte boje kroz detalje poput jastučića, deka, zavjesa ili čak umjetničkih djela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

3. Iskoristite svjetlost i svijeće

Kraći dani znače manje prirodne svjetlosti, pa je važno iskoristiti svaki tračak sunca tijekom dana. Otvorite zavjese i pustite svjetlost u svoj dom. Osim prirodne svjetlosti, svijeće su izvrstan način za dodavanje topline i romantike u prostor. Mirisne svijeće s aromama vanilije, cimeta ili bora mogu dodatno pridonijeti osjećaju udobnosti i idealni su za početak jeseni. Postavite ih u grupama na stolove ili prozorske daske kako biste stvorili umirujuću atmosferu.

4. Dekorirajte s prirodnim elementima

Jesen je savršeno vrijeme za unošenje prirode u dom. Dekoracije od suhog lišća, šišarki, grančica ili bundeva ne samo da će vašem domu dati sezonski ugođaj, već će i stvoriti dojam topline i bliskosti s prirodom. Postavite aranžmane na stolove, police ili kamine. Prirodni elementi dodaju teksturu i boju, a ujedno nas povezuju s vanjskim svijetom tijekom hladnijih mjeseci.

5. Održavajte red i organizaciju

Uvođenjem reda i održavanjem organizacije, vaš dom će djelovati prostranije i ugodnije. Razmislite o pospremanju ljetnih stvari i stvaranju više prostora za jesenske potrepštine. Uređivanje ormara, slaganje knjiga, pospremanje dekica i jastuka mogu donijeti osjećaju smirenosti i pripremiti vas za hladnije dane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LONGO | Interior Creator (@l0ngo)

Dodavanjem slojeva tekstila, korištenjem toplih boja, svjetlosti, svijeća te dekoriranjem s prirodnim elementima, možete stvoriti ugodan i topao ambijent u kojem ćete uživati cijelu sezonu. U nastavku izdvajamo nekoliko naših prijedloga jesenskih dodataka za dom koji će vam sigurno pomoći u tome da od svog doma napravite pravo malo utočište od hladnoće i sivila.

Elle Izbor 

Lifestyle