Launchmetrics //

Retinol je u posljednjih godinu dana jedan od najpopularnijih proizvoda za njegu kože. Ipak, s obzirom na njegove "posebne" mogućnosti, potrebno ga je koristiti s oprezom i slijediti određena pravila. Što je retinol? Snažni derivat vitamina A koji ubrzava izmjenu stanica kože te tako poboljšava tonus i teksturu kože, rješava mrlje, pojačava sjaj i smanjuje pojavu borica. 

Ali bez obzira na brojne benefite koje ima na kožu, retinol može izazvati i njezinu iritaciju. Naime, važno je započeti s proizvodima koji imaju malen postotak retinola. Također, nemojte odmah prestati ako se pojave maleni problemi na koži. Koža lica je osjetljiva i možda će joj trebati neko vrijeme da se prilagodi novom proizvodu, ipak ako je reakcija vaše kože prejaka prestanite s korištenjem i javite se dermatologu. 

U beauty svijetu je zavladao "strah" od korištenja retinola tijekom sunčanih i toplih dana, međutim za time nema potrebe. Naravno,  opće pravilo je da retinol držite podalje od sunčeve svjetlosti jer retinol čini kožu osjetljivijom na UV zrake, a sunčeva svjetlost smanjuje njegovu učinkovitost. Ipak, nema potrebe da se u potpunosti odrekneš korištenja retinola. Uz pridržavanje određenih pravila tvoja koža može biti njegovana i sigurna. 

JOU JOU ABSOLUTE BERRY Bio Retinol Face Oil

JOU JOU ABSOLUTE BERRY Bio Retinol Face Oil

Kako koristiti retinol tijekom toplih dana?

Zašto je nastala tolika "panika" oko korištenja retinola tijekom proljeća i ljet? Retinol se razgrađuje se na sunčevoj svjetlosti i čini  kožu sklonijom oštećenjima od sunca, ali to ne znači da ga ne možete koristiti. Retinol nanesite navečer i sljedećeg jutra nanesi veliku količinu SPF, a vodite računa o tome da ga redovito obnavljate kako biste bili sigurni da je vaša koža zaštićena.

Endocare RENEWAL Retinol Intensive Serum

Endocare RENEWAL Retinol Intensive Serum

Ako planirate biti duže vrijeme na suncu dok koristite retinol, morate se pridržavati dodatnih pravila. Nosite zaštitnu odjeću poput šešira i dugih rukava, budite u hladu kad god je to moguće i  pobrinite se da ponovno nanesete kremu za sunčanje svaka dva sata. Ako lako crvenite na suncu, uzmite pauzu od korištenja retinola nekoliko dana prije/poslije te prilikom izlaganja  UV zrakama.

MALINCA Serum Retinol +

MALINCA Serum Retinol +

SKINTEGRA RETIRON

SKINTEGRA RETIRON

Kako odabrati postotak retinola?

Potpuni početnici u korištenju retinola počinju s onim najmanjim postotcima - pod obavezno! Naime, što je veća koncentracija retinola, to je veći rizik od nuspojava prilikom izlaganja suncu poput iritacije, suhoće i osjetljivosti. Važno je naglasiti da čak i maleni postotak retinola djeluje na lice. Uz retinol i obavezni SPF tijekom ljeta možete koristiti nježna sredstva za čišćenje lica, kao i duboko hidratantne kreme koje u sebi imaju sastojke poput ceramida i hijaluronske kiseline.

Ako vam je ovo prva godina korištenja retinola tijekom ljeta savjetujemo da o rutini njege kože porazgovarate sa svojim dermatologom. 

Neoretin®Discrom control Ultra emulsion

Neoretin®Discrom control Ultra emulsion

DR. BRANDT noćna krema za lice s retinolom

DR. BRANDT noćna krema za lice s retinolom

Elle Beauty Awards