Yseult
Profimedia //

Yseult

Francuska pjevačica i manekenka Yseult je odavno poznata širem modnom svijetu po svojim suradnjama s raznim brendovima. Tijekom pandemije je tijekom Balmain revije visoke mode pjevala na brodu koji je plovio Senom, a već je dugo vremena viđamo u prvim redovima francuskih, ali i drugih modnih kuća. Osim toga, nedavno je postala prva ikada plus size manekenka u povijesti Balenciage, a hodala je u posljednjoj reviji Sare Burton za brend Alexandera McQueena.

Ovog je tjedna u Cannesu konkurencija na crvenom tepihu bila zaista velika. Greta Gerwig u Margiela artisanal haljini, Naomi Campbell koja je pod stilskom palicom Lawa Roacha nosila Chanel couture haljinu koju je posljednji put nosila na reviji 1997., te mnoga druga spektakularna modna izdanja. Ipak, Yseult je pokorila apsolutno sve pojavljivanjem u Dior Bar jakni koju je davnih četrdesetih novinarka Carmel Snow prozvala ‘The New Look’. Točnije, davne 1947. kada je Christian Dior predstavio dekadentnu i glamuroznu kolekciju s jaknama koje imitiraju efekt korzeta iz Pozlaćenog doba i dugačkim suknjama od najfinijih materijala, usprkos tadašnjem poslijeratnom embargu na korištenje luksuznih materijala. Kombinacija to dvoje je kasnije prozvano ‘novim izgledom’, a Yseult mu je na crvenom tepihu udahnula potpuno novi život.

Iako je visoka moda od svog začetka inkluzivna, u smislu da se radi po mjeri klijenta bez obzira na njegove proporcije, ovo je prvi put da vidimo toliko poznatu arhivsku siluetu koja je odavno urezana u kolektivnu modnu svijest na tijelu koje izlazi iz stereotipiziranog modnog očekivanja. Pristaje joj savršeno, po svim parametrima visoke mode, a možemo reći kako je njena osobnost ovom kultnom looku dodala do sada neviđenu energiju. Snagu ovog trenutka je pojačala i njena pojava, posebice pozicija ruku, kojom se referirala na istovremeno kruto i glamurozno poziranje iz četrdesetih godina prošlog stoljeća. Dior i Yseult su ovom legendarnom modnom kombinacijom zaista oduševili sve prisutne, a sigurni smo kako će ona ostati zapamćena u već širokoj modnoj povijesti Filmskog festivala u Cannesu.

Moda