Bottega Veneta
Cassina //

Bottega Veneta

Svijet mode i svijet interijera spaja dobar dizajn, kreativnost i inovacije. Milano, jedna od poznatih prijestolnica modne industrije, svake godine organizira Fuorisalone di Milano na kojem nebrojeno puno studija i dizajnera interijera predstavlja svoje inovacije u uređenju životnog prostora. Na ovom kreativnom horizontu se redovno pojavljuju i poznate nam modne kuće, pretežito talijanske, koje već odavno u svojoj ponudi imaju namještaj i detalje za uređenje životnog prostora. Modne kuće poput Fendija i Versacea su prije desetak godina otišle korak dalje otvarajući čitave salone i trgovine opremljene svojim dizajnerskim namještajem, tako da nije čudno vidjeti mlađe brendove poput Jacquemusa i ostalih koji su u svoju ponudu nedavno uveli stolice, stolove, prekrivače i još mnogo toga. Čini se da su ove godine svi otišli korak dalje, a mi vam donosimo popis najzanimljivijih projekata naših omiljenih brendova.

Prada

Sudeći po posljednjih nekoliko revija fenomenalne Miuccie, Pradina izložba namještaja u Milanu je okarakterizirana kao dijalog životnog prostora, čovjekovog života i naše okoline. Prada Frames je izložba u poznatoj ulici Via Gesu u kojoj se na dnevnoj bazi održavaju susreti i dijalozi raznih umjetnika i književnika, a ulaz na sve događaje je u potpunosti besplatan! Uz Prada dijaloge, u ovom fenomenalnom prostoru se, uz namještaj iz 18. Stoljeća, mogu vidjeti i novi komadi poznatog studija Formafantasma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Prada (@prada)

Bottega Veneta

Legendarna talijanska kuća je za Milano Design Week predstavila instalaciju On The Rocks u suradnji s poznatom zakladom Le Corbusier. Glavna zvijezda instalacije je tabure LC14, jedan od najpoznatijih komada namještaja u povijesti. Tabure je u viziji kreativnog direktora Matthieua Blazyja prekriven poznatom intrecciato kožom u živim i intenzivnim bojama. Instalaciju je moguće vidjeti u poznatom Palazzo San Fedele, a ovaj tabure bismo definitivno htjeli imati u našoj redakciji!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cassina (@cassinaofficial)

Thom Browne

Poznati američki dizajner se ove godine pridružio najpoznatijoj manifestaciji dizajna interijera s teatralnim predstavljanjem, kako kaže, savršenih kreveta. Izrađeni u suradnji s legendarnim proizvođačem posteljina Frette, Thom Browne kreveti su ujedno minimalistički i militaristički. Dijelom asociraju i na bolničke krevete nekih minulih vremena, s vrlo vidljivim referencama na Americana estetiku, no ističu se oni koji su prekriveni s njegove poznate četiri crte koje su izvezene najfinijim materijalima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Thom Browne (@thombrowne)

Gucci

Sabato de Sarno je očigledno zaljubljen u Milano, pošto se njegova najnovija instalacija nalazi na prekretnici mode i milanske arhitekture. Namještaj u već dobro poznatoj Gucci Ancora boji je smješten unutar prostora kontrastno zelene i bijele boje koji potpisuje poznati arhitekt Guillermo Santoma, a pragmatični prostor je moguće posjetiti u via Monte Napoleone nedaleko od jedne od poznatijih shopping ulica glavnog grada talijanske mode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GUCCI (@gucci)

Loewe

Španjolski brend koji se diči kvalitetnom obradom materijala koja traje više stoljeća je za vrijeme Milano Design Weeka odlučio prikazati novu liniju svjetiljki. Loewe Lamps je moguće vidjeti u Palazzo Citterio u živahno uređenom prostoru koji nadopunjuju nesvakidašnje i avangardne svjetiljke. Ovo je osmi projekt ovakve vrste koji potpisuje sam kreativni direktor brenda Jonathan Anderson, slavi sve koji su bili nominirani za prošlogodišnji Loewe Craft Prize, a sve su izrađene od nesvakidašnjih materijala poput grančica, topljene plastike i intenzivno obojene kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LOEWE (@loewe)

Roberto Cavalli

Kuća Roberta Cavallija, čijim kreativnim uzdama uspješno upravlja talijanski dizajner Fausto Puglisi, je povodom ove manifestacije predstavila novu kolekciju namještaja i kućnih dodataka pod imenom Ray of Gold. Kolekcija se igra trome l’oeil optičkim varkama zbog kojih se na trenutke čini kako će životinjski uzorci na stolovima, foteljama i prekrivačima svakog trenutka oživjeti. U skladu s maksimalističkim i ikonoklastičkim stilom poznatog dizajnera koji nas je nažalost prošlog tjedna napustio, Roberto Cavalli namještaj je savršen za sve koji u svoj dom žele unijeti senzualnu i jaku energiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Roberto Cavalli (@roberto_cavalli)

Lifestyle