Sophia Loren Ristorante
privatni album //

Sophia Loren Ristorante

Sophia Loren, jedna od najpoznatijih glumica svih vremena je također, velika gurmanka. Osim što se može pohvaliti svojim neospornim glumačkim talentom, prvom nagradom Oscar za glumicu van engleskog govornog područja i ljepotom koja odolijeva vremenu, Loren je prije par godina odlučila proširiti svoj napuljski šarm diljem svijeta u obliku restorana s klasičnom talijanskom hranom. Svoj prvi restoran koji nosi njeno ime je otvorila u Firenci, a mi smo na njega naletjeli sasvim slučajno tijekom obilaska ovog bogatog talijanskog grada u srcu Toskane. Ostale restorane je kasnije otvorila u Milanu, Bariju, Milanu i Rimu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophia Loren Restaurant (@sophialorenrestaurant)

Restoran Sophia Loren se smjestio pod prekrasnim renesansnim svodovima u prestižnoj ulici Via Dei Brunelleschi, samo nekoliko koraka dalje od trga Piazza della Repubblica. S pogledom na prestižni dio Firence i razne luksuzne trgovine,  restoran se prostire na površini od preko 1500 četvornih metara i proteže se na 3 kata. Nudi 270 sjedećih mjesta, prostrane privatne dvorane, a u njemu možete probati sve specijalitete talijanskog poluotoka s naglaskom na kuhinju Napulja i južne Italije gdje je Loren i odrasla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophia Loren Restaurant (@sophialorenrestaurant)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophia Loren Restaurant (@sophialorenrestaurant)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophia Loren Restaurant (@sophialorenrestaurant)

Iako nam nije bila namjera, sve to nas je navelo na to da sjednemo i iskusimo što je to na meniju koji je slagala sama Sophia Loren. Iako u svojoj ponudi ima more stvari, od ručno rađene paste do gurmanskih iskustava poput jedinstvene pizze s višnjama, odlučili smo se probati klasičnu buffalu. Kako i ne bismo, s obzirom na to da ona navodno slovi za omiljenu pizzu Giorgija Armanija, kojem je Loren kroz cijelu karijeru omiljena muza. Očekivano, od tanjura do podmetača, sve je brendirano s njenim imenom ili umjetničkom interpretacijom njenog lika, što dakako odražava i unutarnje uređenje prepuno fotografija i kadrova iz njenih nezaboravnih filmova.

Priznajemo da je pizza bila ukusna, prava talijanska, no sveopćem dojmu je itekako doprinio interijer i fenomenalna usluga  osoblja. Kratku gastro pauzu smo završili klasičnim espressom, te definitivno preporučujemo ovaj restoran kao odličnu stanicu tijekom obilaska Firence, posebice ako vam je u planu talijanski glamur nastaviti posjetom Gucci Garden muzeju koji se od restorana nalazi na samo 5 minuta hoda.

Lifestyle